Τι είδα και τι διάβασα

Τα Καινούργια Παπούτσια της Ιόλης

Εδώ και λίγο καιρό κάνουν δειλά τα πρώτα τους βήματα στα βιβλιοπωλεία «Τα Καινούργια Παπούτσια της Ιόλης» και δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη και πιο υπερήφανη, ακόμα κι αν το είχα γράψει εγώ η ίδια. Κι αυτό γιατί μπορώ να φωνάξω με καμάρι ότι ξέρω προσωπικά και κυρίως θαυμάζω απεριόριστα την συγγραφέα.

Την αγάπη μου για το παιδικό βιβλίο την έχετε καταλάβει. Παρακολουθώ όλες τις νέες εκδόσεις και δυσκολεύομαι να παραμείνω για πολύ καιρό μακριά από βιβλιοπωλείο. Αυτή την αγάπη μου τη μοιράζομαι εδώ και χρόνια με τη φίλη μου τη Στέλλα, τη συγγραφέα ντε! Από τότε που της ζήτησα δώρο βιβλίο για το 2 μηνών τότε παιδί μου. Κι όχι, δε με αγνόησε, αντίθετα μας έφερε το πρώτα του –υφασμάτινο- βιβλίο. Η τέλεια αρχή για την γαλούχηση λιλιπούτειων αναγνωστών.

Πρόκειται για ανήσυχο πνεύμα, νομικής παιδείας, παιδαγωγικής λατρείας με χροιές καλλιτεχνικής ευστροφίας. Ακόμα και ένα απλό μήνυμα ή ευχή της καταφθάνει περιπαικτικό και ποιητικό.  Ένα κορίτσι με μεγάλη καρδιά μικρού παιδιού, γνώρισε και αγάπησε το παιδικό βιβλίο με πάθος. Τόσο που γεμίζει εδώ και καιρό τη βιβλιοθήκη όλων των φίλων της με κλασικές αλλά και νέες κυκλοφορίες. Τόσο που κατά τη διάρκεια της απελπισμένης καραντίνας, μας κράτησε παρέα διαβάζοντας μας από μακριά. Κι όταν όλα αυτά τελείωσαν, χάρισε τη φωνή της και την χαρισματική της αφήγηση για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Η είδηση λοιπόν για την συγγραφή του δικού της παιδικού βιβλίου ακούστηκε σαν το εντελώς λογικό και αναμενόμενο επόμενο βήμα. Ο ιδανικός τρόπος να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά της και την αγάπη της για τα μικρά μας πλάσματα.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου κρύβεται μια ιστορία για ένα κορίτσι που τόλμησε να απαρνηθεί το καινούριο της παπούτσι για να φέρει το χαμόγελο στο δακρυσμένο πρόσωπο της φίλης της , για ένα κορίτσι που τόλμησε να δείξει τον δρόμο στους άλλους και για όλους τους άλλους  που αφήνονται να παρασυρθούν  από τα ωραία παραδείγματα. Η ενσυναίσθηση και η αισιοδοξία στα καλύτερά τους μέσα από τις δυνατές εικόνες που δημιουργούν τα τετράστιχα της Στέλλας.

Διαβάστε λοιπόν αυτή την υπέροχη ιστορία, παραδειγματιστείτε μικροί μεγάλοι και χαρίστε απλόχερα το καινούριο σας παπούτσι, δηλαδή ένα κομμάτι του εαυτού σας, την αγάπη σας και το χαμόγελό σας, την αγκαλιά και την κατανόηση σας. Διώξτε μακριά τη στενοχώρια και τον θυμό, την απαισιοδοξία και την σκληρότητα. Με σημαία την άδολη αγάπη των παιδιών, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον κόσμο.

Τα καινούργια παπούτσια της Ιόλης, Στέλλα Ανδρικοπούλου, Εκδόσεις Διάπλαση

Η συγκινημένη σύμβουλός σου

Αλεξάνδρα Ντότσιου

Ένα σχόλιο

  • Θεόφιλος

    Μόνο η περιγραφή του τι πραγματεύεται το βιβλίο σε κάνει να συγκινείσαι ! Μπράβο στην σύγγραφεα και στην σύμβουλό της !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *