
Η μαγεία του να τρως σε μπολ
Για να απολαύσεις το φαγητό σου, σίγουρα πρέπει να ‘ναι νόστιμο!
Για να απολαύσεις όμως περισσότερο το φαγητό σου,πρέπει να το σερβίρεις και στο κατάλληλο σκεύος.
Και τι πιο κατάλληλο από ένα μπολ!
Εκτός από φαγητά που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητο να σερβιριστούν σε μπολ (όπως σούπες), μπορείς να φας οτιδήποτε σε αυτό το μαγικό σκεύος!
Σύμφωνα με έρευνες το φαγητό σε ένα μπολ μοιάζει πιο νόστιμο καθώς κρατώντας το πιο κοντά σε μας, η γεύση φαίνεται πιο πλούσια και έντονη. Επίσης καλλιεργεί συναισθήματα άνεσης καθώς μπορείς να φας ακόμα και στη γωνιά του καναπέ, μια άνεση που δεν μπορεί να γίνει με ένα πιρούνι και ένα πιάτο.
Είναι οπτικά πιο ευχάριστο και ελκυστικό (υπάρχουν άπειρες ιδέες στο Pinterest)!
Πετυχαίνεις πιο εύκολα την συνήθεια του zero waste αφού μπορείς να χρησιμοποιείς ότι leftover φαγητού έχεις στο ψυγείο.
Πολλές φορές δεν χρειάζεται να μαγειρέψεις για να ετοιμάσεις ένα υπέροχο και υγιεινό μπολ αφού προσθέτεις ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και στα ντουλάπια σου και φυσικά δεν χρειάζεται μετά να πλένεις ένα σωρό σκεύη.
Δεν ακολουθείς συνταγή και έχεις την απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσεις άπειρους συνδυασμούς ώστε να μην βαρεθείς ποτέ!
Το φαγητό είναι πιο υγιεινό και πολύχρωμο από ποτέ αφού μπορείς να προσθέτεις χωρίς περιορισμό όσα υλικά θέλεις!
Επιλέγοντας μπολ με καπάκι μπορείς να μεταφέρεις το φαγητό σου στη δουλειά ή ακόμα και στην παραλία ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα φαγητά.
Πως να «χτίσεις» ένα γεύμα σε μπολ επιλέγοντας τρόφιμα από κάθε διατροφική ομάδα ώστε εκτός από ελκυστικά και νόστιμα να ‘ναι πάνω απ ‘όλα θρεπτικά!
-Υδατάνθρακες για να είναι χορταστικό το γεύμα: ρύζι, κινόα, μακαρόνια, κους κους, φαγόπυρο, καλαμπόκι
– Όσπρια για πρωτεΐνη: φακές , φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια, edamame
– Πολύτιμα σποράκια: λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορους, chia seeds
– Ξηρούς καρπούς: αμύγδαλα, κάσιους, κουκουνάρι, καρύδια
– Βρασμένα λαχανικά: μπρόκολο, φασολάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, μανιτάρια
– Κάτι τραγανό: κρουτόνς, παξιμάδια, ψημένη αραβική πίτα, ξηρούς καρπούς
– Κάτι που θα σε χορτάσει ακόμα παραπάνω: μπιφτεκάκια λαχανικών, φαλάφελ, αυγό βραστό, τόφου
– Μια φρεσκάδα από λαχανικά: μαρούλι, ντοματίνια, αβοκάντο, καρότο τριμμένο, αγγούρι και η λίστα δεν έχει τελειωμό
– Ντρέσινγ: (ξεφύγετε από το κλασικό λαδολέμονο)Το αγαπημένο μου είναι: μια σκελίδα σκόρδο, μουστάρδα, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και ό,τι αρωματικό σας κάνει κέφι.
Καλή σας όρεξη και απόλαυση!
Tips:
Μέχρι την επόμενη φορά…
να θυμάσαι να χαμογελάς…
Γιώτα Σαββίδου Ανδρεοπούλου

