Ένα ταξίδι για μένα

Ταξίδι στην Ταϊλάνδη! Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Η Ταϊλάνδη είχε πρώτη θέση στην bucket list μας εδώ και αρκετά χρόνια κι όχι άδικα, όπως αποδείχτηκε! Το Βασίλειο της Ταϊλάνδης βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία, συνορεύει με το Λάος, την Καμπότζη και την Μαλαισία κι έχει πάνω από 66 εκατομμύρια κατοίκους. Το πολίτευμά της είναι η στρατιωτική δικτατορία με μοναρχία, έχει βασιλιά δηλαδή, ο οποίος μάλιστα τιμάται φανατικά!

Για εμάς το ταξίδι στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε με πολλή προετοιμασία, άγχος και πολλά…PCR tests, ένεκα της κατάστασης. Δεν θα επεκταθώ, όμως, στα μέτρα που ίσχυαν τον Απρίλιο του 2022 που πραγματοποιήθηκε το ταξίδι μας, καθώς αυτά αλλάζουν συνεχώς, αξίζει όμως να επαινέσω την άριστη οργάνωση και πειθαρχία της χώρας σχετικά με την πανδημία.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από την Φρανκφούρτη με μία απευθείας πτήση 12 ωρών για το Πουκέτ. Η Thai Airways προσφέρει συχνές, εβδομαδιαίες πτήσεις για Ταϊλάνδη από πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης κι αν αναρωτιέσαι, αν αξίζει να επενδύσεις κάτι παραπάνω σε απευθείας πτήσεις, η απάντηση είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, ΝΑΙ!

Πάμε, όμως, να απαντήσουμε αναλυτικά στις ερωτήσεις που μου στείλατε…

Ισχύει ότι είναι οικονομικός προορισμός;

Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτός ο μύθος, μέχρι που το συνειδητοποίησα, όταν δέχτηκα αυτή την ερώτηση αρκετές φορές! Δεν ξέρω τι ίσχυε στην Ταϊλάνδη την δεκαετία του 80, που οι backpackers αλώνιζαν την Ασία, ωστόσο τώρα οι τιμές είναι ευρωπαϊκές, αν ψάχνεις κάτι αξιοπρεπές. Επίσης, σίγουρα στο εσωτερικό της χώρας που πάνε πολλοί για εξερεύνηση στα δάση, οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα και μπορεί να βρεις καφέ 0,80€, παίρνω όμως σαν γνώμονα ότι μιλάμε για τα πιο γνωστά μέρη της Ταϊλάνδης κι εκεί όχι δεν είναι οικονομικά.

Ποιά είναι η καλύτερη περίοδος για να ταξιδέψεις εκεί;

Η θερμοκρασία είναι όλο τον χρόνο καλοκαιρινή, επειδή η χώρα βρίσκεται σχεδόν πάνω στον Ισημερινό! Το κλίμα, παρόλα αυτά είναι τροπικό, συνεπώς θα πρότεινα να αποφύγεις την περίοδο με τις πολλές βροχές Μάιο – Νοέμβριο! Επιπλέον, λόγω του Ισημερινού, η διάρκεια ημέρας και νύχτας είναι σχεδόν όλο τον χρόνο ίση με μόλις μερικά λεπτά διαφορά και ο ήλιος δύει περίπου στις 18:30. Τέλος, αξίζει να επισκεφτείς την Ταϊλάνδη, μέσα Απριλίου που είναι η ταϊλανδέζικη πρωτοχρονιά και η μεγαλύτερη βουδιστική εορτή.

Πόσες μέρες χρειάζονται;

Αυτό φυσικά εξαρτάται από το τι θα ήθελες να επισκεφτείς. Εμείς χρειαστήκαμε δύο εβδομάδες για την νότια Ταϊλάνδη, όπου βρίσκονται τα πιο „σος“ φυσικά αξιοθέατα, με χαλαρούς ρυθμούς και πολλή ξεκούραση. Ωστόσο, αν έχεις σκοπό να δεις όλη την χώρα θα χρειαστείς οπωσδήποτε 3 εβδομάδες.

Πέρα από το φυσικό περιβάλλον έχει και αξιοθέατα, τα οποία αξίζει να επισκεφτείς;

Ω, ναι!!!

Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή ως μία μείξη Ινδίας και Κίνας, οπότε σίγουρα έχει εξίσου εντυπωσιακά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Ενδεικτικά, το Ιστορικό Πάρκο Σουχοτάι, το Κρεματόριο του Βασιλιά Ράμα Θ΄, ο Μεγάλος Βούδας, το Μεγάλο Παλάτι, ο Ναός της Αυγής, ο Μαρμάρινος Ναός και πολλά ακόμη αξιοθέατα συνθέτουν έναν αξέχαστο τουριστικό προορισμό.

 

Τι χρειάστηκες για να ταξιδέψεις εκεί;

Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον για τους επόμενους 6 μήνες και το αεροπορικό μου εισιτήριο 🙂 Για την Ταϊλάνδη δεν χρειάζεται κάποιος εμβολιασμός όπως για χώρες της Αφρικής για παράδειγμα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ταξιδέψαμε, απαιτούνταν κι άλλες προϋποθέσεις, δικαιολογητικά και οι αντίστοιχες εγκρίσεις, εκ των υστέρων όμως παραδεχτήκαμε ότι άξιζε η όλη διαδικασία, διότι ήταν η εξασφάλιση ότι ταξιδεύουμε σε μία ασφαλή χώρα!

Πόσο δύσκολο είναι να οργανώσει κανείς ένα ταξίδι για Ταϊλάνδη;

Αυτή η απάντηση είναι υποκειμενική κι εξαρτάται από πολλά. Για εμάς η ιδανική επιλογή είναι να οργανώνουμε μόνοι μας τα ταξίδια μας, αν κι αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο! Είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, οργανωτικότητα, πολλή έρευνα κι ένα επιπλέον άγχος για την ευθύνη που φέρεις σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σαν τιπ θα σε συμβουλεύσω να κάνεις αίτηση στην τράπεζά σου για μερικά Βaht, το νόμισμα της Ταϊλάνδης δηλαδή, πριν την αναχώρησή σου. Επίσης, ενημέρωσε την τράπεζά σου ότι θα βρίσκεσαι εκεί, ώστε να μην κρίνει τις συναλλαγές σου ύποπτες και σου μπλοκάρει την κάρτα.

Ποιό ξενοδοχείο μας προτείνεις;

Η Ταϊλάνδη σου προσφέρει πραγματικά άπειρες επιλογές στην διαμονή. Από πολύ οικονομικά καταλύματα, μέχρι μερικά από τα πιο luxury θέρετρα του κόσμου, όλα βρίσκονται εκεί. Προσοχή στις πολύ οικονομικές επιλογές, καθώς μπορεί να κρύβουν παγίδες και να μην είναι ποιοτικές. Επίσης, οι συνθήκες μπορεί να μην είναι τόσο φυσιολογικές για τους Ευρωπαίους..για παράδειγμα σαύρες 80 κιλών είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα. Περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή που επιλέξαμε εμείς, μπορείς να βρεις στο προφίλ μου @chrysasdiary.

Πώς είναι το φαγητό;

H Ταϊλάνδη είναι γνωστή τόσο για τo street-food της, όσο και για την εντομοφαγία.

Δεν κινδυνεύεις, όμως, να φας τίποτα κατά λάθος, αφού σέβονται την δυτική νοοτροπία κι έχουν μάθει να μαγειρεύουν για τουρίστες. Η κουζίνα της χώρας είναι πολύ ιδιαίτερη κι εξίσου νόστιμη, δεν πρόκειται λοιπόν να πεινάσεις! Τα υπαίθρια παζάρια φαγητού θεωρούνται πολύ καθαρά και με οικονομικές προτάσεις π.χ. 0,80€ το σουβλάκι (ή καλαμάκι). Σαν τιπ, σου συστήνω να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα παγάκια και παρά τη ζέστη να προτιμάς ροφήματα χωρίς πάγο, επειδή σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να ελέγξεις εάν το νερό είναι εμφιαλωμένο, κατά συνέπεια εγκυμονεί ο κίνδυνος δηλητηριάσεων! Κατά τ’άλλα οι τιμές στα εστιατόρια είναι ευρωπαϊκές.

Πώς είναι οι Ταϊλανδοί; Μιλάνε αγγλικά;

Ναι, οι Ταϊλανδοί μιλάνε αγγλικά και είναι πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Μάλιστα, είναι ο πιο ευγενής, καλότροπος, χαμογελαστός και καλοσυνάτος λαός που συνάντησα ποτέ. Η ευγνωμοσύνη και η πραότητα ξεχειλίζει από τα μάτια τους κι αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ στους ανθρώπους. Για εμένα ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής, πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι κανείς έχοντας τόσο λίγα.

Είχε πολλά κουνούπια;

ΟΧΙ! Και πραγματικά ξαφνιάστηκα! Προετοιμάζοντας το ταξίδι μας σε ένα τροπικό κλίμα, φρόντισα να εφοδιαστώ με όλα τα απαραίτητα αντικουνουπικά και αλοιφές για τσιμπήματα από τροπικά έντομα. Ε, μάντεψε, δεν μας τσίμπησε ούτε ένα και μάλιστα βρισκόμασταν καθημερινά κοντά ή μέσα στη ζούγκλα. Ίσως, βέβαια, σε αυτό να μας βοήθησε και η περίοδος που βρεθήκαμε στην Ταϊλάνδη, αφού ήταν η „καλή“ χωρίς τροπικές βροχές.

Θα κλείσω αυτό το άρθρο με μία ταϊλανδέζικη υπόκλιση-χαιρετισμό κι ας μην με βλέπεις 🙂

Ταϊλάνδη, μπήκες στην καρδιά μας και δεσμεύομαι να επιστρέψω σύντομα!

Θα χαρώ να λάβω τις απορίες σας και τα σχόλιά σας!

Με επιμονή, ελπίδα και αγάπη,

Χρύσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *