
Ξεχνάς κι εσύ;
« Εγώ ξεχνάω,εσύ ξεχνάς ;»
Πες μου ότι έχεις και εσύ αυτό το πρόβλημα;! Ξεχνάς εύκολα πράγματα που έχεις να κανείς, ξεχνάς μήπως ονόματα; Ξεχνάς τι έφαγες χθες; Εντάξει κι εγώ, μη σκας!
Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε γι’ αυτή τη μικρή «άνοια» που περνάμε εμείς τα νιάτα, γι’ αυτό το πρόβλημα που ξεχνάς τι, ποιος, που, πότε και γιατί. Γιατί να συμβαίνει άραγε αυτό; Αναρωτήθηκες ποτέ; Πήρες την απάντηση σου; Θα σου πω εγώ! Γιατί πολύ απλά το μυαλό σου και η ρουτίνα σου έχει αλλάξει κατά πολύ. Σκέφτεσαι πολλά περισσότερα πλέον και μάλιστα ταυτόχρονα. Έρχονται οι πληροφορίες μέσα στον εγκέφαλο σου τόσο γρήγορα που απλά δε προλαβαίνεις να τις αποθηκεύσεις όλες στο σκληρό. Λογικό μου ακούγεται, εσένα;
Ποσό σε επηρεάζει στη καθημερινότητα σου ότι ξέχασες που έβαλες τα γυαλιά σου, ότι ξέχασες να βάλεις πλυντήριο, ότι ξέχασες μετά να το απλώσεις και και και … Ποσό κουραστικό; Γι’ αυτό θα σου δώσω εγώ κανά δυο συμβουλές, τι να κάνεις αν είσαι κι εσύ σαν κι εμένα ξεχασιάρης/α.
1. κρατά σημειώσεις. ΠΑΝΤΑ! Πίστεψε με θα σε σώσει. Γράψε κάπου στο κινητό σου ή σε ένα τετράδιο κάποια πράγματα που πρέπει να κανείς και φοβάσαι ότι θα τα ξεχάσεις κι έτσι θα τα βλέπεις και θα βάζεις ένα «τικ» σε ότι έκανες ήδη.
2. βάλε ειδοποιήσεις στο κινητό σου. Έχεις το φαγητό στο φούρνο, βάλε ξυπνητήρι ώστε όταν είναι έτοιμο να το βγάλεις ή ακόμα καλύτερα θες να πάμε για τρέξιμο ή χαλαρό περπάτημα το απόγευμα που έχεις ένα κενό, αλλά πάντα το ξεχνάς κι εν τέλη ρίχνεις απλά έναν υπνάκο; Όχι! Βάλε ξυπνητήρι και έτσι θα μπορέσεις να κανείς πράγματα που ξεχνάς…
3. και πολύ σημαντικό. Αν έχεις τάσεις να ξεχνάς που βάζεις σημαντικά πράγματα απλά μη τα βάζεις κάπου που δε θα πάει μετά ο νους σου απευθείας. Σκέψου μέρη μέσα στο σπίτι που θα σκεφτόσουν ούτως η άλλως να βάλεις κάτι για να μη παλεύεις μετά να βρεις αυτό το κάτι που θέλω.
4. και τελευταίο. Ξεκίνα μια σειρά ή ένα βιβλίο. Αυτό θα σε βοηθήσει στη μνήμη σου γενικότερα. Θα έχεις τον εγκέφαλο σου σε εγρήγορση ώστε να θυμάται που είχε μείνει και ποιο επεισόδιο είδε τελευταίο ή τι έγινε στις προηγούμενες σελίδες του βιβλίου.
Αυτά, λοιπόν, ελπίζω κάπως να σε βοήθησα και να πάψεις να ξεχνάς τόσο συχνά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.
Σε χαιρετώ.
Με πολλή πολλή αγάπη,
Σοφία Ξανθινίδου.

