Υγεία & Διατροφή

Ραβανί λαχταριστό

Υλικά
• 4 αυγά
• 100 γρ. ινδοκάρυδο
• 400 γρ. γιαούρτι
• 330 γρ. ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1/2 πορτοκάλι πολτοποιήμενο
• 80 γρ. νερό
• 350 γρ. σιμιγδάλι
• 200 γρ. μαλακό αλεύρι
• 15 γρ.μπείκιν
• 8 γρ. μαγειρική σόδα
για το σιρόπι
• 1.200 γρ. νερό
• 1.400 γρ. ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 φλούδες πορτοκαλιού
• 1 κτ.σ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, το γιαούρτι και το πορτοκάλι πολτοποιήμενο, τη βανίλια και το νερό και ανακατευούμε με ένα σύρμα. Σε ένα αλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά μας υλικά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,μπείκιν και τη μαγερική σόδα. Τα ανακατεούμε καλα με μια μαρίζ και ύστερα τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα μας. Για το σιρόπι μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τις φλούδες πορτοκαλιού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το σίροπι μας σε όλα τα σημεία για να το απορροφήσει καλά! Σερβίρουμε προεραιτικά με παγωτό βανίλια ! Καλή  Επιτυχία ! ! !
Για σένα που θες να δεις τη συνταγή βήμα βήμα μπες εδώ: https://bit.ly/3nxQaHt
Με γλυκούς χαιρετισμούς,

Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.