Σκέψεις για Σκέψη

Πως ο καιρός αλλάζει την ψυχολογία σου!

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως όταν ο καιρός δεν είναι καλός, τότε η ψυχολογία σου πέφτει στα τάρταρα; Είναι εκείνες οι μέρες του χειμώνα που ο καιρός είναι γκρίζος και τα σύννεφα έχουν καλύψει το φως του ηλίου και η ψυχολογία μας αλλά και το mood μας είναι κάπως down… κάθε φορά που βρέχει απλά παραιτούμαι δε θέλω να κάνω τίποτα, δε θέλω να πάω πουθενά. Θέλω απλά να αράξω στον καναπέ μου κι να μην κάνω απολύτως ΤΙΠΟΤΑ ! Ταυτίστηκες μαζί μου;;; Μπορεί και όχι! Κι όμως έχω ακούσει και εγώ άτομα που χαίρονται και φτιάχνει η διάθεσή τους, ναι ναι καλά ακούσες, φτιάχνει η διάθεση τους όταν έξω ρίχνει καρέκλες ..! Πες μου ότι δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία!!! ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Ακόμα θυμάμαι την καθηγήτρια μου στο γυμνάσιο όπου ερχόταν πάντα με διάθεση και ένα πρόσωπο με χαρά όταν έξω έβρεχε. Πάντα μάλιστα μας έλεγε ότι της φτιάχνει η διάθεση όταν έξω βρέχει και όταν μια φορά τη ρωτήσαμε γιατί χαίρεται όταν έξω βρέχει, ξέρεις τι μας απάντησε; «Χαίρομαι που όταν βρέχει δεν έχετε το νου σας στο διάλειμμα και στο να βγείτε έξω και έτσι είστε πιο προσεκτικοί στο μάθημα μου!» . Το αντιλαμβάνεσαι; Τι σκέφτηκε ο ανθρώπινος νους… εντάξει είχε και αυτή τα δίκια της, ήμασταν ζωηρό τμήμα!
 Παρόλα αυτά εγώ ανήκω στην άλλη πλευρά της όχθης, αυτής που όταν βρέχει έχουμε μίνι κατάθλιψη… όπως και τώρα που γράφω αυτό το κείμενο, βρέχει και θέλω απλά να κάνω ένα «φου» τα σύννεφα και να φανεί και πάλι ο ήλιος! Το έχετε σκεφτεί και εσείς;;; Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί ένα «φου» και να ρθει πάλι η χαρά, το φως και το χαμόγελο στα χείλη μας! Άραγε είναι φυσιολογικό που ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία μας; Πόσο σημαντικός είναι ο καιρός για την ψυχολογία μας; Νιώθεις κι εσύ ότι είσαι λιγότερο δημιουργικός/η όταν ο καιρός είναι μουντός; Περιμένω τα σχόλια σας να πούμε τα ψυχολογικά μας βρε αδερφέ! Μια οικογένεια είμαστε εδώ!!! Έως τότε σας στέλνω θετικά vibes και κάνω πολλά «φου» στα σύννεφα μπας και βγει ο ήλιος στα κοντά!
Με πολλή πολλή αγάπη,

Σοφία Ξανθινίδου

Ένα σχόλιο

  • Βαγγέλης

    Ο καιρός επιρεαζει δημιουργικα,
    Και ο καλός και ο άσχημος, με παλιόκαιρο
    Γνώρισε ο τερζής το έρωτα, και η βροχή, ο αέρας και το χιόνι, υπάρχουν σαν λέξεις σε πολλούς στίχους, όπως και ο ήλιος το καλοκαιρι και η θάλασσα. Άρα η διάθεση μας επιρεαζεται δεν εξαρτάται από τον καιρό, κι αν παρασειρεται, χάνει το χρόνο, και διασειρεται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *