Μαμάδες εν δράσει

Αυτό είναι το σώμα μου και στο σώμα μου έχω τον έλεγχο ΕΓΩ! Μάθε στο παιδί σου να έχει τον απόλυτο έλεγχο!

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν τα παιδιά μας από μικρά μάθαιναν ποιο είναι το σώμα τους και ποιος έχει τον έλεγχο σε αυτό. Για εμένα προσωπικά ΑΠΙΣΤΕΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ!

Ζούμε σε μια κοινωνία που όσο πάει και χειροτερεύει. Περιστατικά βίας και κακοποίησης καθημερινά και παντού, ακόμη και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι! Γιατί οι παιδικές ψυχές να έχουν αυτά τα βιώματα;

!! ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ !!

Από μικρή ηλικία τα παιδιά (για εμένα από το νηπιαγωγείο ακόμη) θα έπρεπε να γνωρίζουν τα μέρη τους σώματος τους (όχι μόνο τα πλήρη και αληθινά ονόματα τους αλλά και την αντιστοιχία πάνω στο σώμα τους). Ιδανικός τρόπος για να μάθει οτιδήποτε ένα παιδί είναι το παιχνίδι. Πάμε λοιπόν να παίξουμε!

Διαλέγουμε κάποιο παραμύθι – ιστορία που να θίγει το θέμα του σώματος και των μερών του και μαζί με το παιδί το διαβάζουμε κάθε βράδυ προσπαθώντας να αποκομίσει το παιδί έστω και κάτι.

Ιδανική πρόταση για μένα το βιβλίο για τη σωματική ασφάλεια των παιδιών: «Για το σώμα μου αποφασίζω εγώ», της συγγραφέα Sanders Jayneenαπό τις εκδόσεις Μίνωας. Ένα βιβλίο που θίγει ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως: το τι αισθάνεται ένα παιδί όταν νιώθει ασφάλεια και τι όταν νιώθει ανασφάλεια, ποια σημάδια του δείχνει το σώμα του όταν νιώθει ανησυχία, ποια είναι τα βασικά πρόσωπα εμπιστοσύνης ενός παιδιού, ποια είναι τα μέρη του σώματος που είναι ιδιωτικά και δεν επιτρέπεται να μας αγγίζουν οι άλλοι, αλλά και ποια είναι αυτά που επιτρέπεται καθώς και τη διαφορά ανάμεσα στα μυστικά και στις εκπλήξεις και τον σεβασμό στα όρια των άλλων με πολύ όμορφο τρόπο.

Υ.Γ. Ας προστατέψουμε αυτά τα μικρά πλάσματα χωρίς να τα παραπλανούμε ή να νομίζουμε πως ακόμη είναι μικρά σε ηλικία και δεν καταλαβαίνουν. Ενισχύστε τα παιδιά σας με γνώσεις και ρεαλισμό για τον κόσμο των μεγάλων!

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *