Blogmas 2021

Οι πιο αφράτοι κουραμπιέδες!

Κουραμπιέδες

Αν διαβάσατε το πρόσφατο άρθρο μας για την μάχη κουραμπιέ-μελομακάρονου κι ανήκετε στην ομάδα του κουραμπιέ, σας έχω την τέλεια συνταγή.

Υλικά
• 750γρ αλεύρι μαλακό
• 500γρ βούτυρο αγελάδος
• 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
• 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα κ ανάλατα
• 2 σφηνάκια κονιάκ
• 2 κρόκους
• 3 βανίλιες
• για την επικάλυψη περίπου 350 γρ ζάχαρη άχνη.
**Η συνταγή είναι για 50 τεμάχια.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο μας σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε μαζί με την άχνη ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι κοσκινίζονταν και ανακατεύουμε πλέον με το χέρι.
Ρίχνουμε σταδιακά τα αμύγδαλα μας και πλάθουμε ώσπου να γίνουν ένα όλα τα υλικά μας.Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες μας όπως επιθυμούμε είτε σε μικρά μπαλάκια είτε αν έχετε κουπάτ κανετε σε διαφορά σχέδια !
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν ελαφριά στους 170 βαθμούς στον αέρα.Μόλις ψηθούν τα βουτάμε στη άχνη και ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν !
Προαιρετικά για έξτρα γεύση στολίσετε ξανά με άχνη ζάχαρη ! Καλή επιτυχία !
ΥΓ.Για σένα που θες τη συνταγή βήμα βήμα με εικόνες μπες εδώ:https://bit.ly/3qNuEAS
Γλυκούς χαιρετισμούς,

Λάζαρος Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.