
Το πιο νόστιμο κριθαρότο με γαρίδες!
Φίλη μου αγαπημένη σου έχω συνταγή φοβερή και νόστιμη, πανεύκολη ,γρήγορη και νηστίσιμη, ειδικά τώρα που είναι περίοδος νηστείας ,είναι ό,τι πρέπει. Κριθαράκι με γαρίδες λοιπόν και τρέχα δες τι χρειάζεσαι και πως θα το φτιάξεις.
Θα χρειαστείς: 1 κιλό γαρίδες , 8 ντοματίνια, 1 πιπεριά (καμπανούλα) ό,τι χρώμα θέλεις, ένα σφηνάκι λευκό κρασί, έναν κύβο λαχανικών, 2 κουταλιές του γλυκού πέστο και μουστάρδα, πάπρικα, κουρκουμά, αλάτι-πιπέρι, 1 κρεμμύδι, λίγη σκόνη σκόρδου, λίγο λάδι, μαϊντανό, μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτα, 1 1/5 λίτρο νερό και 1 1/5 ποτήρι κριθαράκι.
Για την εκτέλεση:
Ξεκινάμε από τις γαρίδες (καθαρισμένες και από το εντεράκι), βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας ,ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι ,σκόνη πάπρικα (όσο θέλεις εσύ) και τη σκόνη σκόρδου. Αφού πάρει ωραίο χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνω και τις καθαρισμένες γαρίδες μου, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια(μπρινουάζ για τους πιο ψαγμένους) και σοτάρουμε περίπου 2-3 λεπτά. ‘Υστερα σβήνω με κρασί και προσθέτω τα ντοματίνια, σωτάρω και άλλα 2-3 λεπτα και μεταφέρω τις γαρίδες σε άλλο σκεύος(είναι σημαντικό να παραμείνουν ζεστές!).
Στη συνέχεια σε ό,τι έχει μείνει στο τηγάνι μου συμπληρώνω ελάχιστο λάδι και σοτάρω το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, κατόπιν προσθέτω κουρκουμά, το πέστο και τη μουστάρδα και τη σάλτσαντομάτα . Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω νερό και διαλύω τον κύβο λαχανικών, μόλις διαλυθεί αρχίζω και προσθέτω σιγά σιγά τον ζωμό στο κριθαράκι – πρέπει να δοκιμάσεις να δεις αν κραταει λίγο. Αν το θέλεις aldente -. Αφού έχεις προσθέσει τα 2/3 του ζωμού πρόσθεσε και τις γαρίδες και αν κρίνεις πως χρειάζεται κι άλλο νερό πρόσθεσε και το υπόλοιπο. Αλάτι –πιπέρι βάζεις όσο θέλεις εσύ, στο τέλος προσθέτεις το μαϊντανό και…… Καλή Όρεξη!!
Συνέχισε να προχωράς μπροστά,
Αλεξία

