Μαμάδες εν δράσει

Διαφυλετική Εκπαίδευση Μέρος 1

Τι; Τι είναι αυτό; Τι σημαίνει; Δηλαδή να αφήσω το παιδί μου να γίνει γκέι; Τι βλακείες είναι αυτές οι μοντερνιές !!! Αυτές είναι κάποιες από τις φράσεις που άκουσα μόλις ανέφερα τη διαφυλετική εκπαίδευση.

Όμως από την ομάδα του storytales.gr άκουσα: ΤΕΛΕΙΟ!, Και εγώ είχα στο μυαλό μου ένα παρόμοιο άρθρο, Ενδιαφέρον θέμα, Πολύ ωραία ιδέα μα θέλει προσοχή γιατί μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί !!

Και έτσι είμαι εδώ για να σας εξηγήσω τι εννοώ όταν αναφέρομαι στη διαφυλετική εκπαίδευση δηλαδή στην εκπαίδευση χωρίς φύλο. Αναλυτικότερα λοιπόν, αυτός ο τρόπος εκπαίδευσης (όπως δηλώνει και το όνομα του) δεν λαμβάνει υπόψη το φύλο του παιδιού και μάλιστα δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε στερεοτυπική ιδέα (π.χ. τα κορίτσια φοράνε ροζ και τα αγόρια μπλε).Επίσης, δεν το εξαναγκάζει να μεταλαμπαδεύσει στερεοτυπικές αντιλήψεις, αφού δεν θα του έχουν περαστεί υποσυνείδητα (όπως έκαναν οι γονείς μας σε εμάς, αφού οι άντρες δεν κλαίνε και τα κορίτσια δε δουλεύουν πολύ γιατί είναι μάνες).

Μάλιστα, η διαφυλετική εκπαίδευση έχει ξεκινήσει από τις Σκανδιναβικές χώρες και έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλά νηπιαγωγεία. Ο στόχος της είναι το παιδί να αναπτυχθεί όπως το ίδιο επιθυμεί χωρίς ταμπού και φυσικά να μην υποχρεωθεί να επιλέξει κάποιο ρόλο που η κοινωνία έχει επιλέξει ήδη γι’ αυτό. Βέβαια μέσω της διαφυλετικής εκπαίδευσης προσπαθεί να επιτευχθεί και η εξίσωση των φύλων (μέσω των ίδιων ευκαιριών και τις ίδιας αντιμετώπισης).

Πως μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε; Αυτό θα το δούμε στο επόμενο άρθρο.

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *