Υγεία & Διατροφή

Εσύ προγραμμάτισες το ραντεβού σου;

Προσωπικά δεν ήμουν πάντα προσεκτική…. Έπινα, κάπνιζα, ξενυχτούσα, έτρωγα junk food, έτρεχα με το αμάξι μου… από τότε που έγινα μητέρα, άλλαξα… Άλλαξα συνήθειες, νοοτροπία και απόψεις… για το καλό το δικό μου αλλά και της οικογένειας μου.

Το ρητό «η πρόληψη σώζει» μου ήταν γνωστό από μικρή ηλικία, αλλά ποτέ δεν το κατανόησα πλήρως… μέχρι που έγινα μητέρα… μπορεί η μητρότητα να σε αλλάξει τόσο; Εμένα προσωπικά με έκανε δειλή… ή προσεκτική…

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να σου πω τι κάνω εγώ, να σου δώσω μία συμβουλή και να σε βοηθήσω να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα όσον αφορά την υγεία σου.

Το δώρο που κάνω στον εαυτό μου τα τελευταία έτη είναι μία προληπτική εξέταση στον γυναικολόγο μου μία φορά κάθε χρόνο. Επειδή δεν φημίζομαι για το θυμητικό μου, αποφάσισα να πηγαίνω για εξέταση στον γυναικολόγο μου σε μία ημερομηνία, ειδική για μένα, την οποία θα θυμάμαι και αρκετά εύκολα. Εγώ για παράδειγμα, κανονίζω το ραντεβού μου κάθε χρόνο στα γενέθλια μου. Με αυτόν τον τρόπο είναι και εύκολο να το θυμάμαι και δεν θα αναρωτιέμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγα στον γιατρό. Επιπρόσθετα, συνηθίζω μία φορά το εξάμηνο να κάνω γενική εξέταση αίματος.

Πότε ήταν λοιπόν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες τον γιατρό σου; Αν δεν θυμάσαι, ίσως είναι η ώρα να καλέσεις και να κλείσεις ένα ραντεβού. Η πρόληψη σώζει ζωές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *