Μαμάδες εν δράσει

Επιστροφή στο σχολείο με 3 δραστηριότητες.

Η επιστροφή στο σπίτι μετά τις διακοπές είναι μια δύσκολη διαδικασία και για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά. Έτσι σκεφτήκαμε 3 δραστηριότητες που ναι μεν θα εντάξουν τα παιδιά στη διαδικασία του σχολείου αλλά παράλληλα θα είναι και διασκεδαστικές!

1. Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης

Σε ένα χαρτί μπορείτε να χαράξετε γραμμές μαζί με τα παιδιά και να φτιάξετε ένα απλό ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα μετρά αντίστροφα τις μέρες για να ανοίξουν τα σχολεία (κάτι σαν calendar Χριστουγέννων). Μπορείτε είτε να κρύψετε μικρά δωράκια σε κάθε μέρα είτε (αν θέλετε να είναι πιο οικονομικό) να κρύψετε ένα μικρό χαρτάκι με τη δραστηριότητα της ημέρας (π.χ. ανάγνωση του αγαπημένου βιβλίου του παιδιού,φωτογράφιση, picnic, ποδηλατάδα κτλ). Έτσι θα περάσετε ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας ανυπομονώντας να ανοίξουν τα σχολεία.

2. Μπάσκετ οργάνωσης

Την ημέρα της οργάνωσης του σπιτιού και ειδικότερα του δωματίου του παιδιού θα πρέπει να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα. Στη διαδικασία αυτή φυσικά μπορεί να βοηθήσει και το παιδί όχι εξαναγκαστικά αλλά ως παιχνίδι. Προμηθευτείτε μεγάλα καλάθια τα οποία θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε καλύτερα τα παιχνίδια και στη συνέχεια δώστε στο παιδί να καταλάβει πως πρέπει να κρατήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών που πια παίζει και δεν τα βαριέται. Ορίστε πόσα καλάθια πρέπει να γεμίσει και έπειτα αφήστε το να τα γεμίσει παίζοντας μπάσκετ.. καλάθι και τρίποντοοοοοοοο.

EXTRA TIP: Φυσικά τα πράγματα που δεν χρειάζεστε μπορείτε να τα δωρίσετε σε ένα άλλο παιδάκι που τα έχει ανάγκη, μαθαίνοντας έτσι στο παιδί την αξία της βοήθειας στο συνάνθρωπο.

3. Cooking together

Μια αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών είναι η μαγειρική, καθώς ενθουσιάζονται με τις υφές, τα χρώματα και τη δημιουργία. Είναι μια καλή ιδέα λοιπόν να προετοιμάσετε μαζί τα σνακ για το σχολείο. Το παιδί όχι μόνο θα παίξει αλλά θα νιώσει χρήσιμο και θα εκτιμήσει σίγουρα περισσότερο το φαγητό που τρώει. Επίσης μπορεί να δώσει ιδέες για το τι θέλει να πάρει μαζί του στο σχολείο ώστε να μην παίρνει συνέχεια τα ίδια και τα βαριέται. Αφιερώστε χρόνο και υπομονή και δεν πειράζει αν λερωθούν τα πάντα.. τουλάχιστον θα έχετε διασκεδάσει πραγματικά όλη η οικογένεια…

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *