Υγεία & Διατροφή

Τάρτα Oreo με παγωτό φράουλα

Υλικά
Για τη βάση
• 2 συσκευασίες μπισκότο Oreo
• 1/2 συσκευασία δημητριακά πραλίνακια από Le Petit Dejeuner
• 30 γρ ινδοκαρυδο
• 60 γρ κουβερτούρα
• 100 γρ βούτυρο
Για το παγωτό
• 200 ml γάλα
• 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
• 1 ζαχαρούχο
• 2 βανίλιες
• 10 φράουλες
Για διακόσμηση φράουλες
Εκτέλεση
 Στο μουλτι χτύπαμε καλά τα μπισκότα μας και τα δημητριακά ώσπου να γίνουν σκόνη . Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ με το μπισκότο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα και το πιέζουμε ομοιόμορφα ώστε να δημιουργήσουμε τη βάση μας. Το βαζουμε στο ψυγείο να δέσει όσο εμείς φτιάχνουμε το μείγμα για παγωτό.
 Σε ένα μπολ βαζουμε το γάλα με το ζαχαρούχο και τις βανίλιες κι ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος. Να σημειώθει ότι πρέπει το σκεύος να μπει λίγο στο ψυγείο πριν χτυπήσουμε τη σαντιγί μας ώστε να γίνει γρηγορότερα (η κρέμα γάλακτος να είναι κρύα).
Ύστερα βαζουμε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Χτυπάμε στο μουλτι τις φράουλές μας και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα.
Στολίζουμε την τάρτα με φράουλες στα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα παγωτού και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2-3 ώρες και είναι έτοιμο! Καλή επιτυχία!!!
Με εκτίμηση,
Λάζαρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *