Μαμάδες εν δράσει

Παιχνίδια στην παραλία χωρίς παιχνίδια: Μέρος 1ο

Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τις οθόνες που μας έκαναν συντροφιά τόσο καιρό και να ξεχυθούμε στη θάλασσα. Ατελείωτες βουτιές από το πρωί έως το βράδυ και φυσικά ατελείωτο παιχνίδι. Τι παιχνίδι όμως μπορούμε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας χωρίς να κουβαλήσουμε 4 σακούλες πράγματα;

Θα χρειαστούμε:

Κουβαδάκια (ανάλογα με τα παιδιά)
Νερομπαλονάκια
Κοχύλια
Πέτρες
Όρεξη για ατελείωτο παιχνίδι

1. Διαγωνισμός μεγαλύτερης βουτιάς

Έχουμε μπει όλοι σε μια σειρά και κάνουμε το μεγαλύτερο μακροβούτι με όποιο τρόπο θέλουμε (π.χ. απλή βουτιά, βουτιά με κολοτούμπα ή με κατακόρυφο). Όποιος φτάσει πιο μακριά είναι ο νικητής. Πιστέψτε με αυτό το παιχνίδι δε θα το βαρεθούν ποτέ τα παιδιά !!(ΤΙΡ: Τα παιδιά εξασκούν την ικανότητα τους στο κολύμπι)

2. Παιχνίδι survivor

Μπαίνουμε σε μία σειρά και απέναντι τοποθετούμε έναν άδειο κουβά. Μετακινούμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. με τα χέρια ή μέσα στο μαγιό). Όποιος καταφέρει να γεμίσει το κουβά πρώτος είναι ο νικητής !!

(ΤΙΡ: Τα παιδιά εξασκούν την λεπτή τους κινητικότητα)

3. Μπουγέλο με νερομπαλονάκια

Προετοιμάστε από την αρχή τα μπαλόνια και βρείτε ένα ήρεμο μέρος, ώστε να μην βρέξετε κάποιον που δεν θέλει. Δώστε στο κάθε παιδί ισότιμα νερομπαλονάκια και ξεκινήστε το πόλεμο !!

(ΤΙΡ: Τα παιδιά εξασκούν το συντονισμό του χεριού και του ματιού, άρα το στόχο τους)

4. Μαραθώνιος στην άμμο

Τραβάμε δυο γραμμές στην άμμο με ένα ξυλάκι ή μια πέτρα για να δείξουμε το σημείο εκκίνησης και λήξης στα παιδιά. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον τερματισμό ένα κουβαδάκι για να το σηκώσει ο νικητής ως τρόπαιο. Τα παιδιά μπορούν να τρέξουν, να κάνουν κουτσό, να συρθούν ή ακόμη και να κολυμπήσουν στην άμμο ως τον τερματισμό. Όποιος καταφέρει να φτάσει πρώτος κερδίζει !!

(ΤΙΡ: Τα παιδιά εξασκούν την αδρή τους κινητικότητα)

 

5. Κρυμμένος θησαυρός

Στο τέλος άφησα φυσικά το αγαπημένο παιχνίδι όλων μας νομίζω. Βάζουμε όλα τα παιδιά πλάτη στη παραλία και με κλειστά μάτια (φυσικά έχουμε το νου μας γιατί τα ζιζάνια μπορεί να κλέψουν). Έπειτα αρχίζουμε να κρύβουμε πράγματα όπως πέτρες, κοχύλια, κουβαδάκια σε διάφορα σημεία (εντός του πλαισίου στο οποίο ορίσαμε). Στη συνέχεια αφήνουμε τα παιδιά να ψάξουν για αρκετή ώρα μόνα τους και μετά τα κατευθύνουμε με τη λέξη “ζεστό” όταν είναι κοντά και τη λέξη “κρύο” όταν είναι μακριά. Όποιος βρει τα περισσότερα κερδίζει !!

ΕΧΤRA TIP: Να θυμάστε πως τα πιο απλά παιχνίδια είναι και τα πιο διασκεδαστικά !!!

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

3 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *