Μαμάδες εν δράσει

Παιχνίδια στην άμμο χωρίς παιχνίδια: Μέρος 2ο

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου με τις ιδέες για παιχνίδια στη θάλασσα χωρίς 4 σακούλες πράγματα, το οποίο σας άρεσε πολύ, αποφασίσαμε να σας δώσουμε άλλες 5 ιδέες.

Για αυτές θα χρειαστούμε:

Απόχη
Κουβαδάκια και φτιαράκια
Κοχύλια
Πέτρες
Διάθεση για ατελείωτο παιχνίδι

 

1. Τρίλιζα στην άμμο

Βρίσκουμε ένα μέρος στην άμμο, το οποίο να είναι σχετικά καθαρό και ισιώνουμε την άμμο αφαιρώντας πέτρες ή ξυλάκια που μπορεί να υπάρχουν. Στην συνέχεια παίρνουμε μια μεγάλη πέτρα και χαράσσουμε το πίνακα της τρίλιζας. Έπειτα δίνουμε στο κάθε παίκτη από 5 πέτρες ή κοχύλια ή ξυλάκια για να τα χρησιμοποιήσουν ως πιόνια. Τώρα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει το παιχνίδι !!

(ΤΙΡ: Τα παιδιά σκέφτονται και εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα)

2. Παιχνίδι με απόχη

Η απόχη αποτελεί κλασσικό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών στη θάλασσα. Με αυτή μπορούν να ‘’ψαρέψουν’’ μικρά ψαράκια ή πέτρες ή κοχύλια από το βυθό της θάλασσας. Επίσης μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν κατασκευές στην άμμο ή να μεταφέρουν άμμο μέσα στη θάλασσα και να παρατηρήσουν το πώς χάνετε (η διαδικασία αυτή τους μαγεύει)

(ΤΙΡ: Τα παιδιά εξασκούν τη φαντασία τους ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία από το βυθό και τη θάλασσα)

3. Διακόσμηση (ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ)

Η εξερεύνηση με την άμμο, τις πέτρες και τα κοχύλια στη θάλασσα ήταν η αγαπημένη μου δραστηριότητα. Με αυτούς τους μικρούς θησαυρούς μπορείς να κάνεις τα πάντα όπως να ζωγραφίσεις τις πέτρες, να φτιάξεις μικρά κολιέ ή βραχιόλια περνώντας τα κοχύλια σε κλωστή και φυσικά να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Έτσι τα παιδιά θα θυμούνται για όλο το χειμώνα τις καλοκαιρινές τους διακοπές και θα περιμένουν πως και πως για να μαζέψουν καινούργια.

(ΤΙΡ: Τα παιδιά διασκεδάζουν ενώ εξασκούν τη λεπτή τους κινητικότητα αλλά και τη καλλιτεχνική τους φλέβα)

 

4. Διαγωνισμός κρυφτό

Το κρυφτό αλλιώς: σκάβουμε πρώτα έναν μεγάλο λάκκο με τα φτυάρια και έπειτα μπαίνουμε μέσα και θαβόμαστε με άμμο μέχρι το λαιμό. Όποιος καταφέρει να θαφτεί πρώτος είναι ο νικητής !!

(ΤΙΡ: Η διαδικασία απαιτεί δύναμη και τα παιδιά γυμνάζονται πραγματικά)

5. Κατασκευές και σχέδια στην άμμο

Τέλος η πιο κλασσική άλλα αγαπημένη ενασχόληση των παιδιών στη παραλία. Η άμμος είναι ένα υλικό που εξάπτει τη φαντασία τους γιατί μπορεί να αποκτήσει άλλη υφή και μορφή πολύ εύκολα. Έτσι τα παιδιά μπορούν να ασχολούνται ώρες και να δημιουργούν σχέδια και κάστρα στην άμμο.

(ΤΙΡ: Τα παιδιά διασκεδάζουν μέσω των αισθήσεων τους)

ΕΧΤRA TIP: Τα πιο απλά παιχνίδια είναι και τα πιο διασκεδαστικά !!!

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

 

 

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *