Υγεία & Διατροφή

Τούρτα προφιτερόλ με γεύση μπανάνα.

Υλικά

Για το κέικ
• 4 αυγά
• 1 κπ ζάχαρη
• 1/2 κπ αραβοσιτέλαιο
• 1/2 κπ στραγγιστό γιαούρτι
• 2 κπ αλεύρι
• 3 κ.σπ. Κακάο
• 2 βανίλιες
• Λίγη κανέλα
Για τη κρέμα
• 2 μπανάνες
• 200γρ. Γάλα
• 120γρ. ζάχαρη
• 2 κρόκοι
• 40γρ. αλεύρι
• 40γρ. Νισεστε
• 1 βανίλια
• Λίγο βούτυρο
Για τη μους προφιτερόλ
• 250γρ. Κακάο
• 240γρ. Ζάχαρη
• 80γρ. Νισεστέ
• 500γρ. Γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλύθει ελάχιστα η ζάχαρη . Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε . Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι μας και με μια μαριζ ανακατεύουμε το μείγμα μας . Τοποθετουμε τις βανίλιες , το κακάο και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
 Το μείγμα για το κέικ μας είναι έτοιμο . Τοποθετουμε σε μια στρογγυλή φορμα λαδωμένη και με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
 Για τη κρέμα , λιώνουμε αρχικά τις δυο μπανανες μας με ένα πιρούνι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα ,τους κρόκους, τη ζάχαρη και το νισεστε και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να σφίξει η κρέμα μας . Μόλις είναι ετοιμη η κρέμα τοποθετούμε τις βανίλιες μας και τις μπανάνες που λιώσαμε. Βάζουμε και λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε . Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου!
 Για τη μους προφιτερόλ σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας , κακάο , ζάχαρη και γάλα και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να σφίξει . Μόλις σφίξει η μους αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη μους σε άλλο σκεύος για να κρυώσει ! Ανακατεύουμε πολυ καλά για να σφίξει και να έχει τη σωστή μορφή. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ μας το βγάζουμε απ’ τη φορμα του και το αφήνουμε κρυώσει.
 Αφού κρυώσει το χωρίζουμε σε δυο μέρη . Για τη τούρτα , τοποθετουμε το κάτω μέρος του κέικ σε μια βάση και πασπαλίζουμε με λίγο χυμό πορτοκαλί να μαλακώσει . Ίσα ίσα με ένα πινέλο (όχι υπερβολες ) τοποθετούμε την κρέμα μπανάνα και ύστερα το πάνω μέρος του κέικ . Ξανά λίγο χυμό πορτοκαλί και απλώνουμε ομοιόμορφα τη μους προφιτερόλ ! Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30-50 λεπτά και έτοιμο για να το απολαύσετε !!!
Καλή επιτυχία !
Με πολλή πολλή αγάπη,

Σοφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *