
Οι βάφλες της Νεφέλης
Πλησιάζει Σαββατοκύριακο και τι πιο ωραίο από το κυριακάτικο πρωινό με την οικογένεια! Προμηθεύσου τα υλικά και φτιάξε αυτές τις υπέροχες και υγιεινές βάφλες και θα με θυμηθείς.
Βρήκα μια συνταγή τυχαία στο Ίντερνετ, αλλά επειδή δεν με κάλυπτε πλήρως, την άλλαξα αρκετά και το αποτέλεσμα μάς αντάμειψε οικογενειακώς. Η Νεφέλη ειδικά ξετρελάθηκε. Είναι χωρίς ζάχαρη χωρίς βούτυρο και μπορείς να προσθέσεις από πάνω φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή μια καταπληκτική μους αβοκάντο από την αγαπημένη @justamom1983 (πάτησε πάνω για να την δεις). Τη συγκεκριμένη μους τη φτιάχνω συνέχεια και την βάζω παντού, είναι φανταστική.
Πίσω στις βάφλες όμως και πάμε να δούμε τα υλικά:
2 αυγά
100 γρ. γάλα με 2% λιπαρά
220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 σφηνάκια σιρόπι αγαύης
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. αλεύρι ολικής
2 κ.γ. baking powder
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν και να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεύρια και το baking powder, αφού τα έχουμε ανακατέψει. Ενώνουμε τα υλικά όλα μαζί πολύ καλά. Εγώ να σου πω την αλήθεια χρησιμοποίησα το μίξερ. Το μείγμα μας πρέπει να είναι πλέον ένας παχύρρευστος χυλός. Βάζουμε σε λειτουργία την βαφλερα μας και αρχίζουμε!
Δημιούργησε μαζί με τα παιδάκια σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου, το αγόρι σου, το κορίτσι σου ή με όποιον άλλον θέλεις το τέλειο πρωινό και απολαύστε όμορφες στιγμές μαζί.
Η συνταγή βγάζει 6 βάφλες όποτε για περισσότερες απλά διπλασίασε τις ποσότητες.
Μπορείς να κάνεις ακόμα και τετραπλή δόση και να τις βάλεις στην κατάψυξη ώστε να είναι έτοιμες όποτε θέλεις.
Extra tip: για αλμυρή γεύση μπορείς να βάλεις από πάνω τυρί γαλοπούλα αλλαντικά ή ότι άλλο θέλεις, τύλιξε τες ρολά, λίγα λεπτά στο φούρνο να λιώσουν τα υλικά και έτοιμες!
Βαθιά αισιόδοξη,
Έλενα

