Σκέψεις για Σκέψη

Η λέξη φιλία

Αυτή η λέξη.. η ιερή λέξη, η λέξη «φιλία»! Μια λέξη τόσες έννοιες, τόσα συναισθήματα…
Όλοι μας έχουμε ή είχαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας φίλους. Από το σχολείο ακόμα με τους παιδικούς μας φίλους, στο πάρκο, στα διαλείμματα του σχολείου, τα απογεύματα μετά ξανά πάλι μαζί! Αυτοί οι φίλοι, οι αληθινοί που απλά κάνατε παρέα γιατί περνούσατε όμορφα,δημιουργικά και αστεία μαζί! Που παίζατε μέχρι να βραδιάσει και να σας φωνάξει η μαμά να γυρίσετε πίσω στο σπίτι! Που παίζατε από κρυφτό, μήλα, σχοινάκι και άλλα πολλά πολλά που εμείς ειδικά της παλιάς γενιάς τα ξέρουμε πολύ καλύτερα.
Μεγαλώνοντας βέβαια αρχίζεις και κάνεις νέους φίλους, γνωρίζεις νέα άτομα, δένεσαι! Αποκτάς εμπειρίες, ζεις ουσιαστικές στιγμές μαζί τους, μοιράζεσαι πολλά, ιδέες, μυστικά, σκέψεις, στιγμές και άλλα πολλά!
Είναι όμως αυτά αρκετά για να πεις ότι έχεις αληθινούς φίλους; Ποια είναι η έννοια του αληθινού; Ποιος ορίζει τι είναι και τι δεν είναι αληθινό;
Όταν δίνεις το εαυτό σου σε έναν άνθρωπο 100%, αυτό είναι φιλία!
Όταν λες όσα σε κάνουν χαρούμενο χωρίς να σκεφτείς μήπως σου πει κάτι αρνητικό, αυτό είναι φιλία!
Όταν ρωτήσεις αν σου πάει αυτό το κόκκινο φόρεμα που φόρεσες και ξες ότι θα σου πει μόνο την αλήθεια, αυτό είναι φιλία!
Όταν θα κλάψεις στον ώμο του γιατί κάτι σε πλήγωσε, αυτό είναι φιλία!
Όταν θα νιώσεις και θα πεις «σ’αγαπώ!», αυτό είναι φιλία!
Αυτά και άλλα τόσα είναι η φιλία! Και είναι δύσκολο να βρεις την αληθινή φιλία, γι’ αυτό αν την έχεις βρει, είσαι τυχερός! Πάρε τώρα την κολλητή σου και πες της ευχαριστώ, σ’αγαπώ και είμαι τυχερή που σε έχω!!!
Με πολλή πολλή αγάπη,
Σοφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *