Μαμάδες εν δράσει

Feed the Shape and the Color to the Monster

Η εκμάθηση των σχημάτων και των χρωμάτων είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι μπορούμε εύκολα και χωρίς έξοδα να δημιουργήσουμε δραστηριότητες που θα είναι και εποικοδομητικές αλλά και διασκεδαστικές.

Πάμε λοιπόν να το πετύχουμε αυτό μέσα από την γνωστή δραστηριότητα: Feed the Shape and the Color to the Monster, η οποία ενισχύει την γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.

Βήμα 1: Μαζεύουμε  όσα περισσότερα αντικείμενα μπορούμε, τα οποία έχουν συγκεκριμένο σχήμα και χρώμα όπως: κουμπιά, τουβλάκια και αντικείμενα από παιχνίδια.

Βήμα 2: Τοποθετούμε στο πάτωμα απλές χάρτινες σακούλες με τα τερατάκια που έχουν συγκεκριμένο σχήμα και χρώμα.

Βήμα 3: Εξηγούμε στα παιδιά πώς «ταΐζουμε» τους κύκλους, τα τρίγωνα και τα υπόλοιπα σχήματα στα τερατάκια και επαναλαμβάνουμε για τα χρώματα.

Βήμα 4; Τέλος, ονομάζουμε τα σχήματα και τα χρώματα καθώς παίζουμε και επαναλαμβάνουμε συχνά.

Έτσι μέσα από αυτό το διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικό παιχνίδι, τα παιδιά θα μάθουν τα σχήματα και τα χρώματα χωρίς καν να το καταλάβουν!

Υ.Γ.1 Σε περίπτωση που προτιμάτε τα βιβλία, σας προτείνω το καταπληκτικό βιβλίο ΧΡΩΜΑΤΑ ή ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ του Hervé Tullet από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Υ.Γ.2 Ανυπομονώ να δοκιμάστε την δραστηριότητα και να μας στείλετε τα αποτελέσματα.

Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού,

Δήμητρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *