
Οι 3 αγαπημένες μου συνταγές για πρωινό
Μαζί με τον καιρό που αρχίζει και αλλάζει, αλλάζουν σιγά σιγά και οι διατροφικές μου συνήθειες ειδικά αυτές του πρωινού. Μπορεί των χειμώνα να είμαι οπαδός των ζεστών porridge, ειδικά από τότε που μετακόμισα στη Γερμανία, ωστόσο το καλοκαίρι και την άνοιξη αντικαθιστώ το αγαπημένο μου πρωινό με πιο δροσερές εξίσου υπέροχες όμως γεύσεις:
Αυγόφετα γλυκιά:
Τις αυγόφετες τις κάνω σε μια ελαφριά εκδοχή στο φούρνο, χωρίς λάδι και γάλα σε μια αναλογία περίπου 1 αβγό/φέτα του τοστ ολικής. Χτύπησε το αβγό με λίγη κανέλα και άφησε το να απορροφηθεί από μια φέτα του τοστ. Στη συνέχεια ψήσε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Σέρβιρε την αυγόφετα με βούτυρο καρπού π.χ. αμυγδαλοβούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα και φρούτα.
Bagel αβοκάντο:
Αν δεν τρελαίνεσαι για αβοκάντο τότε μάλλον δεν έχεις πετύχει το σωστό, γιατί το αβοκάντο έχει το σωστό timing που αν το πετύχεις σε αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην εθιστείς στη γεύση του. Και μένα μου κόστισε αρκετά κομμένα αβοκάντο μέχρι να καταλάβω την γευστική του αξία, δεδομένου ότι η διατροφική του αξία μου ήταν ήδη γνωστή! Σε ένα bagel ή σε ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ή σε μια φρυγανισμένη φέτα ολικής τοποθέτησε μισό αβοκάντο ψιλοκομμένο. Από πάνω πρόσθεσε ένα αβγό ποσέ ή τηγανητό (σε αντικολλητικό) λιγο άλατι και μπόλικο πιπέρι. Τόσο απλό και πεντανόστιμο!
Cheesecake το γρήγορο:
Το πιο νόστιμο, υγιεινό, θρεπτικό και ελαφρύ πρωινό που έφαγες ποτέ έχει τη γεύση cheesecake και είναι πανεύκολο. Σε δύο κράκερς ολικής (τύπου Wasa) τοποθέτησε 1 κ.σ. τυρί κότατζ και 1 κ.γ. μαρμελάδα, κατά προτίμηση φράουλα. Η γεύση απίθανη και θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρα λόγω των κράκερς που έχουν μπόλικες φυτικές ίνες σε συνδυασμό με την πρωτεΐνη του κότατζ!
Έξτρα τιπ: Χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο πρωινό και ως σνακ για μέρες, που η λιγούρα σου για γλυκό γίνεται επικίνδυνη😉
Ποιό είναι το δικό σου αγαπημένο πρωινό; Προτιμάς τις γλυκές ή τις αλμυρές γεύσεις;

