Υγεία & Διατροφή

Οι 12 αποχρώσεις του ρεβιθιού

Μήπως στο άκουσμα αυτού του συμπαθέστατου όσπριου, σκέφτεσαι μπλιαχ, ίου και τα συναφή; Τότε δεν έχεις δοκιμάσει την κατάλληλη συνταγή! Το ρεβίθι είναι πραγματικά ένας χαμαιλέοντας. Μπορεί να μπει σε πάρα πολλές συνταγές και να ταιριάξει απίστευτα.

Η ιδέα γι’αυτό το άρθρο γεννήθηκε μετά από το άρθρο της @yiota_savvidou για την ανακύκλωση φαγητού. Εννοείται ότι δεν πετάμε τίποτα και αν σου έχουν περισσέψει ρεβίθια, ακολουθούν πολλές ιδέες. Αν όχι, βάλε τα ρεβίθια να μουλιάσουν και έλα να διαβάσεις τη συνέχεια. Μπορείς λοιπόν να μαγειρέψεις τα ρεβίθια:

Στο φούρνο με κόκκινη πιπεριά, λουκάνικο, σπανάκι και μυζήθρα. Έχω κάνει και εκδοχή με κότσι για τραπέζι, αυστηρά για παραδοσιακούς τύπους.
Στο φούρνο με ψιλοκομμένα καλοκαιρινά λαχανικά. Ψήνεις πρώτα τα λαχανικά με λίγο βαλσάμικο και μέλι (ή πετιμέζι αν έχετε) και μετά ρίχνεις τα ρεβίθια και ολοκληρώνεις το ψήσιμο. Στο τέλος προσθέτεις μυζήθρα ή φέτα.
Σε σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά και κρεμμύδι. Μπορείς να προσθέσεις τόνο και μαϊντανό.
Σε σαλάτα με μαρούλι και ρόκα, καλαμπόκι, κόκκινη πιπεριά και μυζήθρα. Κι εδώ ταιριάζει ο τόνος.
Σε ριζότο με γαρίδες, μανιτάρια και άνηθο.
Σε ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κάποιο τυρί της αρεσκείας σου.
Ρεβίθια με μελιτζάνες, ρεβίθια με κάρυ και σπανάκι, λεμονάτα ρεβίθια με μανιτάρια, δεντρολίβανο και κάρυ. Τσέκαρε οπωσδήποτε τις εκδοχές της @foodforthought Χρυσαυγής που χαρακτηρίζει τα ρεβίθια γεροντοέρωτα. Ναι, είμαστε πολλοί αυτοί που αργήσαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία. Μην κάνεις το ίδιο λάθος.
Μην παραλείψεις να φτιάξεις χούμους ή φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες. Φτιάξε και ένα ταμπουλέ και ταξίδεψες  στην ανατολίτικη κουζίνα. Βάλε ένα τσιπουράκι και θα βρεθείς στο πλάτανο του χωριού σου.

Ελπίζω να φανείς τολμηρή και να κανονίσεις ρεβιθοκατάσταση.

Η σύμβουλός σου,

Αλεξάνδρα

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.