Τι είδα και τι διάβασα

Αφιέρωμα: Πάνος Μουζουράκης

Μας έχει συστηθεί ως τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος γεμάτος από τη ζωή, έχει γνώσεις, παιδεία και στο βλέμμα του διακρίνει κανείς εύκολα μια απρόβλεπτη τρέλα που ελκύει τους πάντες γύρω του. Δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάποιον άλλο πέρα από τον Πάνο Μουζουράκη.

Είναι ένα από αυτά τα αφιερώματα που θέλεις να γράψεις τόσα πολλά για μια γνωστή στο ευρύ κοινό προσωπικότητα δίχως να τη γνωρίζεις προσωπικά που φοβάσαι μήπως η σκέψη σου τρέξει πιο γρήγορα από τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο. Το όνομά του είναι συνώνυμο με τη δημιουργικότητα, καθώς είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα ανήσυχο καλλιτεχνικά πνεύμα, του οποίου η φαντασία όρια δε γνωρίζει. Είναι σίγουρα ένας από τους ανθρώπους που θα κεντρίσουν τα βλέμματα με το που εισέλθει σε έναν χώρο. Το στυλ, η αύρα που αποπνέει, ο τρόπος που στέκεται και χειρίζεται τη γλώσσα μας κάνει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή και «φυσιολογική» περίπτωση ανθρώπου. Το χιούμορ του ξεχωριστό σαν τον ίδιο, η φωνή του μελωδική και αλάνθαστη κάθε φορά και το υποκριτικό του ταλέντο μη αμφισβητήσιμο.

Τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τον ρόλο του στους «Singles», ενώ ήδη νωρίτερα είχε αρχίσει να διαγράφει μια αξιοσημείωτη πορεία στα θεατρικά δρώμενα. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από το κοινό με πιο γνωστό τα «Φίλα με ακόμα» (στην εκπληκτική αυτή συνεργασία με τον Κωστή Μαραβέγια), «Madame» και «Κοίτα μπαμπά». Η φωνητική του τοποθέτηση πάνω στους στίχους είναι ακριβής, με αυστηρή συνοχή και πειθαρχία σαν να παίρνει κάθε φορά ένα μοιρογνωμόνιο και να σχεδιάζει με ακρίβεια την επένδυση πάνω στην κάθε νότα ξεχωριστά.

Τον απολαμβάνουμε για ακόμη μια χρονιά στο τηλεοπτικό σόου «The Voice» στο πλάι του Σάκη Ρουβά, της Έλενας Παπαρίζουκαι της Ελεονόρας Ζουγανέλη. Η παρουσία του άκρως επιτυχής ∙ άνετα χαρακτηρίζεται ως το πειραχτήρι της εκπομπής και ως ο άνθρωπος που σκαρφίζεται ανέκδοτα και στιχάκια σε κλάσματα δευτερολέπτων! Είναι αδύνατο να μην αναφερθούμε και στη συμμετοχή του πριν τρία χρόνια στο επιτυχημένο sequel της ταινίας «Mamma Mia» («Mamma Mia! Here we go again») δίπλα σε ηχηρά ονόματα του Χόλυγουντ όπως η Meryl Streep, Amanda Seyfried, Lily James, Pierce Brosnan, Colin Firth και Cher όπου και πάλι με την επιβλητική παρουσία του κατάφερε να ξεχωρίσει. Αποτελεί με βεβαιότητα έναν από αυτούς τους καλλιτέχνες που θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερο στο τηλεοπτικό γυαλί και από τους ανθρώπους που αν επιδιώξουν μια καριέρα στο εξωτερικό θα την έχουν στο τσεπάκι τους.

Κλείνουμε αυτό το αφιέρωμα με αγαπημένους στίχους από το τραγούδι «Φίλα με ακόμα» :

‘’Μια τεράστια του χρόνου σπατάλη, κάτι το αδύνατο
 Να εφεύρεις το όνειρο, μια ζωή σε μια μέρα
 Μια σκηνή πέρα από την σελήνη
 Ένας όμορφος κόσμος, που απέχει ένα βήμα
 Μην ανάβεις το φως, τράβα απλά την κουρτίνα
 Πεταλούδες γυρνούν στην Αθήνα … ‘’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *