Blogmas 2020

Οι 5 selfies που πρέπει να βγάζεις κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα

Οι φωτογραφίες θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας πια και είναι πλέον πολύ εύκολο να αποτυπώσουμε κάθε μικρή ή μεγάλη στιγμή της ζωής μας. Δε χρειάζεται να σου αναλύσω πόσο σημαντικό είναι και πόσο πολύ ΔΕΝ πρέπει να βαριέσαι να φωτογραφίζεις εαυτόν και αλλήλους. Οι στιγμές μας περνάνε τόσο γρήγορα και αυτή είναι η ευκαιρία μας να παγώσουμε για λίγο τον χρόνο.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων – υπό κανονικές συνθήκες – είναι η τέλεια περίσταση να στηθούμε στον φακό. Διαλέγουμε με προσοχή την αμφίεσή μας και φροντίζουμε με προσοχή τη συνολική μας εμφάνιση. Επίσης, συναντιόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα, συγγενείς και φίλους κι η ημερήσια διάταξη γεμίζει με επισκέψεις, τραπέζια και εξόδους. Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο επιβάλλεται να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας. Κι η φωτογράφιση είναι ένας πολύ ωραίος και ανέξοδος τρόπος!

Βάλτε λοιπόν τα καλά σας, ξεθάψτε όλα τα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ ή αν δεν έχετε, φτιάξτε τα δικά σας και φύγαμε να δούμε τις 5 φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε οπωσδήποτε αυτά τα Χριστούγεννακαι γιατί όχι να το κάνετε οικογενειακή παράδοση και να τις βγάζετε κάθε χρόνο.

1. Στολίστε το δέντρο με δόξα και τιμή και κρατήστε για το τέλος το αστέρι. Διαλέξτε ποιος θα το βάλει, στριμωχτείτε, φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και τη στιγμή που ένα χεράκι βάζει την τελευταία πινελιά στο δέντρο, κλικ.
2. Βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία με χριστουγεννιάτικη αμφίεση, με κάλτσες, πιτζάμες ή αντίστοιχα πουλόβερ! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ή να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα photo props και να πειραματιστείτε με διάφορες στάσεις και γκριμάτσες, μέχρι να βρείτε το κατάλληλο κλικ.
3. Φωτογραφηθείτε λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, αγκαλιαστείτε, γίνετε ένα, κλείστε τα μάτια και κάντε έναν γρήγορο απολογισμό της χρονιάς, αποχαιρετήστε  τη χρονιά με αγάπη, – γιατί ό,τι και να συνέβη, σίγουρα μας έκανε πιο σοφούς – χαμογελάστε με αισιοδοξία και κλικ!
4. Ετοιμάστε ένα μικρό ή μεγαλύτερο πόστερ ή banner με το νέο έτος. – Θυμάμαι πέρσι την Πρωτοχρονιά μας φαινόταν το 2020 πολύ κομψό! Που να ξέραμε! – Μπορείτε να το εκτυπώσετε απλά ή να το κάνετε υπερπαραγωγή μαζί με τα παιδιά. Πάρτε τη γνωστή selfie– θέση, κρατήστε το πόστερ και κλικ!
5. Κράτησα για το τέλος τη φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο. Σίγουρα κοντά μας θα βρίσκεται κάποια στολισμένη πλατεία ή ένα χριστουγεννιάτικο χωριό. Εξοπλισμένοι με σκούφους και γάντια, περιμένετε να ανάψουν τα φωτάκια, διαλέξτε τη γωνιά που σας αρέσει περισσότερο, συμπτυχθείτε, χαμογελάστε και κλικ!

Μετά τις γιορτές μπορείτε να φτιάξετε ένα κολάζ με αυτές τις γιορτινές λήψεις και να τις χαζεύετε όλη τη χρονιά. Τέλος, φανταστείτε μετά από χρόνια να βάλετε τις φωτογραφίες με την ίδια πόζα σε χρονολογική σειρά και να δείτε τις μαγικές αλλαγές του χρόνου.

ΥΓ. Προτιμήστε τη selfie εκδοχή. Βλέπεις γρήγορα αν σου αρέσει και ξαναβγάζεις, -χωρίς την δες_αν_σου_αρέσει_ή_να_την_ξαναβγάλω_ διαδικασία- βάζεις στο κάδρο αυτό που ακριβώς θέλεις και τελευταίο και πιο σημαντικό, όταν υπάρχουν παιδιά, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να κοιτάζουν όλοι στο ίδιο σημείο.

Η σύμβουλός σου,

Αλεξάνδρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *