
Έφτιαξα χιονούλες-τρουφάκια!
Μέρες τώρα έψαχνα να φτιάξω ένα γλυκό για τις γιορτές. Μου αρέσουν πάρα πού τα τρουφάκια και μετά από μια σύντομη αναζήτηση στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι που να με τρελαίνει. Έτσι, όπως πάντα, έτρεξα στο site του Άκη και βρήκα μία συνταγή που και πάλι δεν με ικανοποίησε απόλυτα. Κράτησα, λοιπόν τη βάση της, άλλαξα κάποια πράγματα και το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Αυτό που έκανα διαφορετικό είναι ότι αντί για τρούφα τα κάλυψα με ινδοκάρυδο, εξού και το όνομα χιονούλες, που μ’ αρέσει πάρα πολύ και στη γέμιση έβαλα δάκρυα σοκολάτας. Έτσι την ώρα που το δαγκώνεις σπάνε και κομματάκια σοκολάτας και είναι μία απόλαυση. Επίσης επειδή δεν είμαι πολύ φαν της πολύς σοκολάτας, η γέμιση δεν είναι σκούρη όπως στα κλασσικά τρουφάκια. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά τι έβαλα μέσα.
Υλικά:
1 φακελάκι ινδοκάρυδο
1 συσκευασία πτιμπερ
1 ζαχαρούχο
1 λουρπακ
2 σακουλάκια δάκρυα κουβερτούρας
1 σακουλάκι λιωμένη τρούφα
1 κούπα καρύδια
1 σφηνάκι αμαρέτο
ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα καρύδια, λίωνουμε το βούτυρο και την τρούφα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Όπως σας είπα η ζύμη δεν θα έχει την κλασική σκούρη απόχρωση που έχουν τα τρουφάκια. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις επικαλύπτουμε με το ινδοκάρυδο. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Πολύ εύκολο, γρήγορο και μπορούν να συμμετέχουν άνετα και τα παιδιά. Βάλτα σε μικρά κουτάκια με μιά κόκκινη κορδέλα και άφησε ένα έξω από την πόρτα κάθε αγαπημένου σου ή του γείτονα σου ή κάποιου που ξέρεις ότι δεν θα μπορέσει να φτιάξει δικά του. Καλές γιορτές και καλή απόλαυση σε όλους με υγεία και χαρά.
Βαθιά αισιόδοξη,
Έλενα

