Beauty

Συμβουλές για την σωστή αφαίρεση ημιμόνιμου και τζελ.

Καραντίνα μέρα… και εγώ δεν ξέρω ποια… Έχουμε κάνει δουλειές, έχουμε οργανώσει ντουλάπες, ντουλάπια, έχουμε ρίξει ένα άσπρισμα και έχουμε ανασύρει από μέσα μας κάθε καλλιτεχνική φλέβα που υπήρχε. Έχουμε ζωγραφίσει ακόμα και τους τοίχους, έχουμε κάνει όλες τις συνταγές του Πετρετζίκη και μόλις βγούμε από την καραντίνα θα μπορούμε να προσθέσουμε στο βιογραφικό μας τις εξής δεξιότητες: φούρναρης, ζαχαροπλάστης, ζωγράφος, ποιητής, επιδημιολόγος, χορευτής, επαγγελματίας χρήστης του Tik Tok και κριτικός ισπανικών σειρών και ταινιών, για να μην πω και καθηγητής ισπανικών. Αυτό που δεν κατάφερες να κάνεις μόνο είναι να βγάλεις το ημιμόνιμο και το τζελ από τα νύχια σου. Και γιατί είμαι εγώ εδώ; Μα για να σου λύσω όλες τις απορίες. Και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν δεν είχα την πολύτιμη βοήθεια της αγαπημένης μου φίλης και nailartist-nailtrainer Βούλας Βεζύρη.

Και πάμε να ξεκινήσουμε.

Για το ημιμόνιμο:

Τι θα χρειαστείς: μία χάρτινη λίμα (χρησιμοποιημένη), ασετόν, βαμβάκι, αλουμινόχαρτο ή μπολ και ένα pusher ή ξυλάκι για τα νύχια.

  • Με τη λίμα προσπάθησε να θαμπώσεις όλη την επιφάνεια του νυχιού, δημιουργώντας ραβδώσεις πάνω στο χρώμα. Προσοχή! Αν κάποιο σημείο του νυχιού μείνει γυαλιστερό, τότε το χρώμα δεν θα φύγει.
  • Νότισε κομματάκια βαμβάκι με το ασετόν, τοποθέτησέ το πάνω στο δάχτυλο και έπειτα τύλιξε το με αλουμινόχαρτο.
  • Αφού τελειώσεις με το ένα χέρι περίμενε 5-10 λεπτά και ξεκίνα να ανοίγεις ένα ένα δάχτυλο. Το χρώμα θα έχει ξεφλουδίσει και με τη βοήθεια του pusher θα αφαιρεθεί πιο εύκολα και πιο ανώδυνα. Συνέχισε και με το άλλο χέρι. Προσοχή! Αν ανοίξεις όλα μαζί τα αλουμινόχαρτα θα στεγνώσει το ασετόν και δεν θα αφαιρείται. (αν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία με τα αλουμινόχαρτα βάλε σε ένα μπολ ασετόν και βύθισε τα δάχτυλα σου μέσα για λίγα λεπτά)
  • Λίμαρε τα νύχια σου στο μήκος που θέλεις ή κόψτα με ένα νυχοκόπτη.
  • Τέλος τοποθέτησε ένα λαδάκι επωνυχίων και κάνε ελαφρύ μασάζ ή ένα βερνίκι σκληρυντικό.

Για το τζελ:

“Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, διότι το υλικό είναι πιο σκληρό και απαιτεί εμπειρία. Όμως, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην τραβήξουμε το υλικό με το στόμα ή με το χέρι”, μας λέει χαρακτηριστικά η Βούλα.

  • Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις  νυχοκόπτη γιατί υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις και το δικό σου νύχι.
  • Χρησιμοποιώντας και πάλι μια χάρτινη λίμα από την πιο σκληρή πλευρά της, σιγά σιγά, μπορείς να κατεβάσεις το υλικό.
  • Πρώτα φεύγει το χρώμα, έπειτα φτιάξε το μήκος όπως το θέλεις (τώρα που έχει λιγοστέψει το υλικό θα είναι πιο εύκολο) και τέλος προσεκτικά αφαιρούμε το υλικό από την επιφάνεια του νυχιού.
  • Αν νιώσεις “κάψιμο” πάνω στο νύχι είναι προτιμότερο να το αφήσεις όπως είναι.

Τόσο έυκολα, τόσο απλά. Και εγώ θα συμπληρώσω στις υπέροχες συμβουλές της Βούλας μας, να περάσεις τα νύχια σου ένα βερνίκι με χρώμα, έντονο, ανοιξιάτικο. Δώσε λίγο χρώμα στη ζωή σου και στην καθημερινότητά σου. Μείνε συντονισμένη γιατί θα ακολουθήσει και άρθρο με συμβουλές για σπιτικό πεντικιούρ. Υπομονή και επιμονή και όλα θα περάσουν.

Βαθιά αισιόδοξη,

Έλενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *