Σκέψεις για Σκέψη

Cheers to a new decade!

Οι πρώτες μέρες του έτους είναι παρελθόν. Μία δεκαετία μας άφησε και μία καινούρια μας καλωσορίζει. Δεκαετία! Μεγάλη κουβέντα.

Μια αναδρομή στη δεκαετία που μας πέρασε: μνημόνια, κρίση, πυρκαγιές, πλημμύρες, πόλεμοι, τρομοκρατικές επιθέσεις… Μόνο αρνητικά είχαμε αυτή τη δεκαετία; Δεν νομίζω. Πολλά μεγάλα κατορθώματα για τη χώρα μας σε αθλητικό επίπεδο για παράδειγμα, βλέπε Πετρούνιας, Κορακάκη, Αντετοκούμπο. Πολλά επιτεύγματα έχουν σημειωθεί και στην ιατρική επιστήμη, στις διαστημικές δραστηριότητες, αλλά δυστυχώς δεν είμαι ειδική να τα αναλύσω.

Μια δεκαετία, που σε προσωπικό επίπεδο, μου έφερε μια σχέση ζωής, έναν υπέροχο γάμο και το καλύτερο όλων, το κερασάκι στην τούρτα που λένε, το μικρό μου πλασματάκι.

Μια δεκαετία με πισωγυρίσματα της μόδας σε άλλες δεκαετίες. Ταινίες που με εντυπωσίασαν. Κάποιες από αυτές: Lucy, The Danish Girl, Imitation Game και άλλες πολλές. Τραγούδια που αγαπήσαμε ( όλα του Ed Sheeran). Δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Πολλά τα χρόνια, πολλά τα δεδομένα.

Κάνοντας την έρευνα μου για αυτό το άρθρο, έπεσα πάνω σε πολλά βιντεάκια στο Youtube με αναφορές στην δεκαετία αυτή. Δυστυχώς όλα καταθλιπτικά, με εικόνες φυσικών καταστροφών, εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παγκόσμια οικονομική κρίση…

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το άρθρο δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω κάποιες σκέψεις μου. Ας πάρουμε ένα μάθημα από τα περασμένα 10 χρόνια κι ας κάνουμε τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα που περνούν από το χέρι μας. Το περιβάλλον μας χρειάζεται. Βιβλικές καταστροφές συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία. Απανθρακωμένα ζώα, τεράστιες εκτάσεις καμμένης γης… Γιατί; Ένα μεγάλο γιατί πλανάται στο μυαλό μου. Χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μη, σε άθλια κατάσταση βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας μας. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο θέμα. Ίσως μια άλλη φορά.

Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Να ξεκινήσουμε μια δεκαετία με καλύτερες προοπτικές για τις επόμενες γενιές. Τι μπορείς να κάνεις εσύ; θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Έχεις Instagram; Μάλλον ναι. Εκφράσου μέσα από αυτό, δώσε το καλό παράδειγμα για τους γύρω σου, κάνε τη διαφορά, μπορείς είμαι σίγουρη. Ας σταματήσουμε να κρίνουμε τους άλλους πίσω από ένα κινητό, απρόσωπα και ανήθικα κι ας χρησιμοποιήσουμε την οθόνη για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Διέδωσε ένα μήνυμα αγάπης! Πες μια καλή κουβέντα στον διπλανό σου, μια καλημέρα, ένα χαμόγελο… Θα μου πεις, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις φυσικές καταστροφές και την οικονομική κρίση. Κι όμως, αν οι άνθρωποι ήταν πιο χαρούμενοι και υποστήριζαν ο ένας τον άλλον ο κόσμος θα ήταν πιο όμορφος και με λιγότερες αρνητικές εικόνες.

“Spare love…” “The War is Over” “Imagine all the people living life in peace”

Βαθιά αισιόδοξη,

Έλενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *