Σκέψεις για Σκέψη

Τι κάνει πραγματικά ένας Influencer;

Ακούς, αυτή είναι influencer, η άλλη είναι influencer και λες από μέσα σου: Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Άσε, δεν ρωτάω, θα γίνω ρεζίλι! Και τελικά όλοι το λένε και το χρησιμοποιούν, αλλά κατά πόσο ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά δεν ξέρω. Κάποιοι δεν μπορούν να το πουν, κάποιοι αγνοούν την ύπαρξη του παντελώς. Εδώ είμαι λοιπόν εγώ να σου εξηγήσω τα πάντα. Ας ξεκινήσουμε από τον ορισμό. Influencer n [sb]: has an impact, effect που επηρεάζει, που επιδρά, που ασκεί επιρροή.

Ωραία! Στην Ελλάδα έχουμε πολλούς influencers από τους οποίους οι περισσότεροι είναι γυναίκες. Άλλωστε, το γυναικείο φύλο είναι συνήθως το καταναλωτικό κοινό-θύμα! Οι περισσότεροι, λοιπόν, “επηρεαστές” στην χώρα μας έχουν να κάνουν με ρούχα, μακιγιάζ, προϊόντα γενικότερα! Και τι κάνουν ακριβώς; Σου πλασάρουν ένα προϊόν τόσο ωραία και δελεαστικά έτσι ώστε να μπεις στον πειρασμό να το αγοράσεις. Ότι ακριβώς σου κάνουν και οι διαφημίσεις, απλά εδώ είναι πιο άμεσο, πιο γρήγορο. Μέσα από την κινητή συσκευή σου τα βλέπεις όλα, επηρεάζεσαι, αγοράζεις, εγκρίνεις, απορρίπτεις, ενημερώνεσαι.

Πώς γίνεται κάποιος influencer; Πολύ απλό! Έχεις ένα ευκαταφρόνητο αριθμό ακόλουθων στο Instagram; Τα λες ωραία; Τα δείχνεις και ωραία; Και τι εννοώ ωραία; Μια προσεγμένη φωτογραφία, με το σωστό styling και τη σωστή οπτική του προϊόντος και ντα ντα!!! Έγινες influencer! Τόσο απλά! Δεν νομίζω! Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας και μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά μέσα από αυτό και είναι το βασικό τους επάγγελμα. Γιατί είναι πλέον επάγγελμα. Αν, λοιπόν, ακούσεις ένα παιδάκι να λέει «όταν θα μεγαλώσω θα γίνω influencer», μην παραξενευτείς. Κι όλα αυτά δεν τα λέω με την εμπειρία ενός πραγματικού επηρεαστή (πέρασα και δεν ακούμπησα), αλλά με την μικρή εμπειρία που έχω ως χρήστης του Instagram, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει και το ψάχνω πολύ!

Η ουσιαστική επιρροή όμως για μένα (παρ’ όλο που παρακολουθώ τα πάντα και είμαι καταναλωτικό θύμα) έχει να κάνει με άλλα πράγματα. Με την θετική ενέργεια για παράδειγμα. Με την δύναμη της θέλησης για το καλό στη ζωή! Σε ένα προηγούμενο μου άρθρο που θα βρεις εδώ, μίλησα για την δυνατότητα που έχει ο καθένας μας μέσα από τον λογαριασμό του να κάνει κάτι καλό, να μεταφέρει ένα όμορφο μήνυμα, να σκορπίσει αγάπη. Ένα μικρό παράδειγμα θετικής επιρροής ήταν κάτι που έγινε πρόσφατα στο λογαριασμό της αγαπημένης μου Youtuber και Influencer Desi Perkins. Έπαθε ένα μικρό ατύχημα στο δάχτυλο του χεριού της, όπως όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας και πολύ λογικό έβαλε hansaplast. Η διαφορά είναι ότι στη θέση που είναι το νύχι της πάνω στη γάζα ζωγράφισε ένα χαμογελαστό προσωπάκι. Χαριτωμένο; Ναι. Ε και; Ακολούθησε μια φρενίτιδα θετικής ενέργειας και φωτογραφιών σε story με δεκάδες χαμογελαστά προσωπάκια, όχι μόνο πάνω σε γάζες, αλλά και ζωγραφισμένα πάνω στο ίδιο το νύχι. Κι αυτό έχει περίπου 1 μήνα που συμβαίνει. Mέχρι και σήμερα η ίδια η Desi κάνει repost όλα αυτά τα χαμογελαστά προσωπάκια.

Και θα μου πεις: και τι έγινε; Για μένα αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της θετικής επιρροής που ανέφερα παραπάνω. Μπορεί να μην προσφέρει κάτι απτό στον κόσμο, όπως βοήθεια στους πληγέντες της Αυστραλίας ( η συγκεκριμένη το έκανε και αυτό), αλλά προσφέρει κάτι μικρό, κάτι όμορφο, κάτι γλυκό. Ένα χαμόγελο! Και αυτό είναι που χρειαζόμαστε σήμερα για να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να αρχίσουμε να αλλάζουμε πράγματα στη ζωή μας, αλλά και στη ζωή γενικότερα!

Κάνε και εσύ τους ανθρώπους γύρω σου να χαμογελούν και ο κόσμος σιγά σιγά θα γίνει καλύτερος…

Bαθιά αισιόδοξη
Έλενα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *