Blogmas 2019

3 γλυκιές Χριστουγεννιάτικες συνταγές

«Μμμ…Μύρισε Χριστούγεννα»

Καλώς ήρθατε για άλλη μία μέρα στο χριστουγεννιάτικο Blogmas! Καθώς πλησιάζει η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και οι μηχανές προετοιμασίας έχουν πάρει μπρος, εμείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε παρά να βοηθήσουμε να γίνουν όλα ευκολότερα για εσάς. Αυτό λοιπόν είναι ένα ακόμη χαρούμενο και γιορτινό κείμενο γεμάτο με αγαπημένες συνταγές που ξεχώρισα για εσάς. Ελπίζω πως θα σας εμπνεύσουν, σας εύχομαι καλή επιτυχία και φυσικά να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!

 Ξεκινώ λοιπόν με μία ζεστή χαλαρωτική συνταγή, ένα μοναδικό κέρασμα για την παραμονή των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και όχι μόνο, από τον αγαπημένο όλων Jamie Oliver! Γευτείτε το και προσφέρετέ το στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το ζεστό γάλα, το άρωμα της κανέλας και η γλύκα του μελιού θα ανοίξει τις καρδιές σας και θα σας γεμίσει συναισθήματα! Και ένα τελευταίο tip…μην παραλείψετε να αφήσετε ένα φλιτζάνι κάτω από το δέντρο για τον Άγιο Βασίλη φυσικά!

Τι θα χρειαστείτε για 4 φλιτζάνια ζεστής και χαλαρωτικής σοκολάτας

·        1 λίτρο πλήρες γάλα ή γάλα αμυγδάλου

·        75 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα τριμμένη

·        2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

·        1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

·        2 κ.σ. μέλι

Bήματα εκτέλεσης

1.     Zεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία με προσοχή για να μην αρπάξει.

2.    ‘Oταν το γάλα έρθει σε βρασμό προσθέτετε τη σοκολάτα, το κακάο, την κανέλα και το μέλι (αν θέλετε το ρόφημα να είναι πιο γλυκό προσθέτετε έξτρα μέλι).

3.    Mοιράζετε το ρόφημα σε τέσσερις κούπες. Συνοδεύεται με μπισκότα ή αν θέλετε με marshmallows. Απολαύστε.

Συνεχίζω με μια κλασσική, θα έλεγα, συνταγή. Ένα γλυκό το οποίο συνήθως υπάρχει στα σπίτια όλων τις ημέρες αυτές. Μια παραλλαγμένη συνταγή, δανεισμένη από τον μάστερ της σοκολάτας, Στέλιο Παρλιάρο.

Τρούφες με φρέσκο τυρί κρέμα

 Τι θα χρειαστείτε για 20 με 25 τρούφες

·        200 γραμμάρια σοκολάτα 70% κακάο

·        350gr φρέσκο τυρί κρέμα

·        κακάο

 Βήματα εκτέλεσης

1.     Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία.

2.    Αφήνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε με τη χλιαρή σοκολάτα.

3.  Αφήνουμε το μείγμα λίγο να σφίξει, φτιάχνουμε μικρές τρούφες και τις ρολάρουμε στο κακάο μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Κλείνω με μια συνταγή που την έχω μάθει από την μαμά (η οποία από κάπου αλλού την έκλεψε) και την περιμένω κάθε φορά με ανυπομονησία για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα. Τι άλλο θα μπορούσε να είναι πέρα από τα κλασσικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα,  μια συνταγή εύκολη και σου προτείνω να την εκτελέσεις με τα παιδιά σου.

Αρωματικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας

Υλικά για 30 μπισκότα

·         125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

·         100γρ. καστανή ζάχαρη

·         1 αβγό

·         250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

·         1 κ.γ. (γεμάτο) κανέλα

·         1 πρεζα τζίντζερ σε σκόνη

·         1 πρεζα αλάτι

Βήματα εκτέλεσης

1.     Αναμιγνύετε το αλεύρι με την κανέλα, το τζίντζερ και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη.

2.    Στο μείγμα του αλευριού κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγό και το μείγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα, με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ομοιογενή, εύπλαστη ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για μισή ώρα.

3.    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C

4.    Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζετε σε τρία μέρη, τα οποία πλάθετε σε μπάλες. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

5.    Χρησιμοποιείστε κουπ πατ σε σχήμα αστεριού (ή άλλου σχήματος Χριστουγέννων) και μαζί με το κουπ πατ μεταφέρετε τα κομμάτια στο ταψί και τότε τα αποκολλάτε από αυτό. Έτσι δεν χαλά το σχήμα τους. Συνεχίζετε τη διαδικασία κοψίματος των μπισκότων, αραδιάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας πάντοτε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.

6.    Ψήνετε για 20 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν). Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν. Μην επιχειρήσετε να τα βγάλετε νωρίτερα γιατί θα διαλυθούν.

Tips

Μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνειά τους με καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσετε.

Μπορείτε, εάν θέλετε, πριν ψήσετε τα μπισκότα να κάνετε στο καθένα από μία τρύπα με ένα καλαμάκι, αφαιρώντας ένα στρογγυλό κομμάτι. Έτσι όταν ψηθούν και κρυώσουν καλά μπορείτε να τους περάσετε ένα μικρό κομμάτι κορδέλας και να μοιάζουν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Αυτά είχα να σας προτείνω. Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες ακόμη συνταγές που θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει Χριστούγεννα. Ελπίζω πως θα τις λατρέψετε. Τα φετινά Χριστούγεννα εύχομαι να είναι τα πιο λαχταριστά για όλους σας!

Καλή επιτυχία,

Κική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.