Blogmas 2019

Χριστουγεννιάτικα Φαγητάκια

Όσφρηση! Μια από τις 5 αισθήσεις. Μυρωδιές, που σου ξυπνούν ή σου δημιουργούν αναμνήσεις. Κάπως έτσι δε γίνεται;! Σε μια εβδομάδα είναι Χριστούγεννα και το σπίτι σου ήδη μυρίζει κανέλα, γαρύφαλλο, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σύντομα γαλοπούλα , πατατούλες, κολοκυθόσουπα και αυτά είναι ενδεικτικά κάποια εδέσματα.

Σήμερα, λοιπόν, φίλη μου αγαπημένη και φίλε μου μερακλή σου έχω άρθρο μοσχομυριστό, φοβερό και τρομερό…

Ξεκινώ με 3 σουπίτσες:

  1. Μανιταρόσουπα. All time classic φαγάκι, με μερικά κρουτόν με άρωμα σκόρδου ή λίγο τραγανό μπέικον από πάνω και ένα ποτήρι λευκό κρασί είναι ο τέλειος τρόπος να ξεκινήσεις το γεύμα σου και να προετοιμαστείς για το κυρίως…
  2. Κρεμμυδόσουπα. Ναι, ναι μην τη σνομπάρεις με τραγανό ψωμάκι ή κρουτόν και μερικές φλοίδες παρμεζάνας ή τσιπς πατάτας γίνεται ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο. Γευστικό θα είναι σίγουρα.
  3. Κολοκυθόσουπα. Αν θες να εντυπωσιάσεις τη “δύσκολη” πεθερά, τότε να η ευκαιρία σου. Εντυπωσιακό, νόστιμο, γευστικό και μοσχοβολά! Σου προτείνω να το σερβίρεις με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Συνοδευτικά:

  1. Πατατούλες φούρνου. Μαμαδίστικο! Ίσως εσύ να το πειράξεις λίγο, ξέρεις τώρα, baby πατάτες ή skinned. Με χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, μουστάρδα, λίγο μέλι και τα απαραίτητα μπαχαρικά…
  2. Ριζότο Μιλανέζε. Κλασσικό, ιταλικό, λεπτά αρώματα, προσοχή μην το παρακάνεις με το σαφράν. Το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά.
  3. Σουφλέ ζυμαρικών. Με λίγα τριμμένα κασέρια, λίγη μοτσαρέλα, μερικές φέτες γαλοπούλας, κρέμα γάλακτος και γιατί όχι μερικά μπουκέτα μπρόκολο.
  4. Τάρτες. Αλμυρές φυσικά, τόλμησε το, είτε με μανιτάρια, λαχανικά, κοτόπουλο, είτε με σπανάκι και φέτα.

Κυρίως:

  1. Γαλοπούλα. Η βασίλισσα του γιορτινού τραπεζιού. Γεμιστή, με μέλι, πορτοκάλι, κάστανα, αποξηραμένα φρούτα ή ο,τι άλλο θες.
  2. Μια συμβουλή, επειδή η γαλοπούλα συνήθως είναι στεγνή, σου προτείνω να τη μαρινάρεις σε γιαούρτι πριν την ετοιμάσεις για ψήσιμο, μετά θα είναι απίστευτα ζουμερή…
  3. Χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπύρα. Είτε κάνεις κότσι, είτε χοιρινή τηγανιά, απλά πρόσθεσε μαύρη μπύρα, μπαχαρικά, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, μουστάρδα και ορίστε…
  4. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας τέτοιες μέρες φτιάχνουν κρεατόπιτα, αν λοιπόν μένεις σε κάποια απ’ αυτές και επειδή θέλεις να κάνεις τη διαφορά, σου προτείνω μοσχαράκι Γουέλινγκτον. Μοσχάρι, δηλαδή, τυλιχτό σε σφολιάτα. Μια έξυπνη και γευστική παραλλαγή.
  5. Κλείνω με το αγαπημένο μου. Μοσχαράκι μπουργκινιόν με την αυθεντική συνταγή της Τζούλια Τσάιλντ. Ένα φαγητό που θα κάνει τους καλεσμένους να παραμιλάμε, πραγματική νοστιμιά! Μοσχαράκι, λαχανικά, μανιτάρια και άφθονο κόκκινο κρασί, σιγοβράζουν και το αποτέλεσμα είναι για να γλείφεις τα δάχτυλα σου…

Ελπίζω να σου έδωσα αρκετές ιδέες για το γιορτινό τραπέζι. Να μαγειρέψεις με την καρδιά σου για τους ανθρώπους σου και να δώσεις ψυχή στα φαγητά σου, έτσι η νοστιμιά τους θα είναι εγγυημένη!

Συνέχισε να προχωράς μπροστά,

Αλεξία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *