Σκέψεις για Σκέψη

Χορεύουμε;

Καλησπέρα, καλησπέρα… Βράδιασε πάλι και είπα να κάτσω να γράψω το επόμενο άρθρο μου. Κοιτάω τις σημειώσεις που έκανα. Μα τελικά, τα πλήκτρα δε αφήνουν να γράψω αυτό που είχα σκεφτεί αρχικά και έτσι λοιπόν μια άλλη «ιστορία» θα γραφτεί…

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο γίνεται χαμός στην πόλη μου. Άντρες και γυναίκες είναι έξω στα μαγαζιά τρώνε, πίνουν, τραγουδούν , χορεύουν… χορεύουν! Ποια είναι η γνώμη σου για το χορό; Ναι ναι ,σωστά διάβασες. Ποια είναι η γνώμη σου; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί χορεύεις;

Σύμφωνα με τη Μάρθα Γκράχαμ, « Ο χορός είναι η κρυφή γλώσσα της ψυχής και του σώματος.» . Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, όταν χορεύεις είναι σαν να ονειρεύεσαι, αλλά με τα πόδια σου! Σκέψου το. Πόσες φορές ξεκινά ένα τραγούδι που του μοιάζει ή της μοιάζει;! Στίχοι που κάτι λένε. Κάποτε θύμιζαν εκείνον ή εκείνη. Τώρα θυμίζουν όσα άφησαν να χαθούν και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό, έκτος από το να χορέψεις; Να χορέψεις για αυτόν ή αυτή που είναι απέναντι σου, για ένα φιλί που έδωσες ή δεν έδωσες, έναν έρωτα που έφυγε μακριά σου ή που είναι ακόμα δίπλα σου, για καταστάσεις που σε πλήγωσαν, σε έκαναν να μουδιάσεις ή για στιγμές που σου χάρισαν υπέρμετρη ευτυχία.

Σκέψεις γυρίζουν σαν τρελές μέσα στην άβυσσο του είναι σου. Φωνάζουν ονόματα και καταστάσεις. Ανάσες, αγγίγματα, δυο ψυχές, ίσως και μία τελικά. Ένα ή δύο “σ’αγαπώ”.

Όλοι οι χοροί έχουν το σκοπό τους, να δείξουν συναισθήματα. Ο χορός είναι ένα ποίημα από μόνος του, στο όποιο κάθε κίνηση είναι και μια λέξη, βάλε μουσική στα προβλήματα σου και χόρεψε τα. Χόρεψε τα συναισθήματα σου!

«Όλα στο σύμπαν έχουν ένα ρυθμό, όλα χορεύουν»

Maya Angelou

Συνέχισε να προχωράς μπροστά,

Αλεξία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *